Dan Petrescu, Traore și expresia ”a venit din copac”

traore-cfr-zzzzbhp_2517.jpg

Dan Petrescu a fost cel care l-a reactivat pe Traore
Dan Petrescu a fost cel care l-a reactivat pe Traore
Foto: Sport Pictures

CFR Cluj l-a apărat pe antrenorul Dan Petrescu spunând că acesta a mai folosit expresia ”a venit din copac” și în trecut

Într-o intervenție avută la conferința de presă de dinaintea meciului cu FC Viitorul, disputat aseară, după închiderea ediției, Dan Petrescu a spus că ”Traore a venit din copac la CFR, ştiţi asta? Ştiţi asta? În copac stătea, n-a mai jucat fotbal de 5 ani. Şi a venit Dan Petrescu, l-a luat şi a dat gol cu Craiova, a câştigat meciul cu Rennes singur, a câştigat meciuri... Dacă nici asta nu e recondiţionare, ce mai e? Traore şi-a revenit. Cariera lui era terminată. Voi mai ştiaţi ceva de Traore?”. Declarația a stârnit o furtună, antrenorul CFR-ului fiind criticat pentru faptul că a folosit o expresie deloc potrivită. Cei de la CFR Cluj au reacționat, Bogdan Mara având o intervenție ieri, la emisiunea ”Fotbal Club” de la Digi Sport: ”E chiar de râs, pentru că noi am râs când am citit. Noi, cu toții, îl știm pe Dan Petrescu și suntem obișnuiți cu expresia asta. O folosea și când era la Urziceni. Dan, peste tot pe unde a antrenat, mereu a vrut jucători care să aibă continuitate. Mereu ne spunea <<nu vreau jucători aduși de prin copaci>>. Și când îi mai dăm o casetă să vadă vreun jucător la fel zice. Cu Traore a fost altceva, pentru că Dan îl știa și a mizat că-l poate face iar să joace la un nivel bun. Și să știți ca Lacina se prezintă bine după pregătire. Dar, revenind la Dan, asta este expresia lui”. 
Și, într-adevăr, Petrescu a mai folosit acele cuvinte și în trecut. În iulie 2017, de pildă, el și-a atacat șefii de la CFR Cluj, fiind nemulțumit de fotbaliștii transferați: „Au venit prea mulţi şi prea târziu. Sunt obosiţi şi total nepregătiţi. Prefer jucători ca Nistor. Mi-au venit jucători din copac, din Miami şi din Las Vegas. Începe campionatul, cam repede, şi o să ne fie greu”, a spus acesta la Digi Sport. 

Loading...