Dan Petrescu simte apropierea grupelor Ligii Campionilor: ”Nu bugetele joacă în cupele europene”

Ultima actualizare:

    Culio a fost cel mai bun jucator al clujenilor in meciul din Israel, cu Maccabi Tel AvivFOTO: Sportpictures.eu
Culio a fost cel mai bun jucator al clujenilor in meciul din Israel, cu Maccabi Tel AvivFOTO: Sportpictures.eu

Dan Petrescu a demonstrat încă odată de ce este omul potrivit la locul potrivit la CFR Cluj. El a ajuns la doar un pas pentru calificarea în grupele cupelor europene, iar șansele de a ajunge acolo sunt foarte mari. Mai mult, se poate spera chiar și la grupele Ligii Campionilor! Acum, ardelenii s-au calificat în turul trei preliminar, iar următoarea adversară este Celtic Glasgow, o echipă cu renume, dar care nu e de netrecut.

Învingătoare cu 1-0 în manșa tur, CFR a reușit să scoată un rezultat de egalitate, 2-2, în returul din Israel, cu Maccabi Tel Aviv. Un rezultat care a asigurat calificarea echipei acolo unde o formație din România nu a mai ajuns din 2016: în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Următoarea adversară va fi campioana Scoției, Celtic Glasgow, prima manșă urmând să aibă loc miercuri, la Cluj, iar returul pe 13 august, în deplasare. Va fi un meci în care românii, deși cu șansa a doua, par a avea forța necesară pentru a trece de advrsarii lor, mai ales că Dan Petrescu știe perfect să se adapteze stilului britanic.

De altfel, după calificarea în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, Dan Petrescu parcă și-a regăsit optimismul: ”Când ne calificam împotriva unei echipe mai valoroase, toată lumea merită felicitări, titularii şi rezervele, tot clubul CFR. Recuperarea va fi foarte grea. Încerc să fac o echipă pentru campionat şi o echipă pentru Champions League. Culio nu cred că va putea juca la meciul cu Celtic, ceea ce e o pierdere extraordinară. Am luat-o uşor, am început cu Astana, care are 30 de milioane în plus la buget, Maccabi la fel. Bugetele nu joacă, dacă ai o echipă adevărată cu jucători care se bat, dacă ne organizăm bine şi facem bine fazele fixe, se poate. Am avut o experienţă plăcută în Scoţia ca antrenor, sper să mai am, am marcat 4 goluri din faze fixe cu Glasgow Rangers”, a declarat la sosirea în țară Dan Petrescu.

”Bursucul” și-a caracterizat apoi jucătorii, evidențiindu-I chiar pe autorii golurilor, Culio și Rondon: ”Rondon a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren prin efortul pe care l-a depus. A alergat foarte mult pentru că ne-au pasat jucătorii de la Maccabi şi trebuia să facă faza de apărare. Şi chiar a făcut-o tot meciul. A şi marcat şi un gol meritat pentru că, de când a venit, a avut ocazii şi nu reuşise să marcheze. E un profesionist senzaţional şi a fost unul dintre cei mai buni de pe teren. Culio sigur a fost cel mai bun de pe teren, asta e opinia mea. Nu are rost să mă mai repet, Culio este cel mai bun jucător din istoria CFR-ului, asta e opinia mea şi mi-o menţin. Astăzi, multi au început să-mi spună că am dreptate, înainte nu. Am şi eu un ochi format şi nu vreau să-l laud eu pe Culio. N-am nimic cu el, dar asta cred eu despre el”, a mai spus tehnicianul campioanei.

Ardelenii vor fi cap de serie în play-off

CFR Cluj a ajuns într-o situație foarte favorabilă în perspectiva play-off-ului. Fie că va fi vorba de cel din Liga Campionilor, fie că va fi vorba de cel din Liga Europa (în cazul eliminării cu Celtic), românii vor fi cap de serie. Dacă vor trece de scoțieni, ardelenii vor prelua coeficientul european al învinsei sale, al doilea pe ruta campioanelor după cel al lui Ajax, și va fi cap de serie la tragerea la sorți pentru play-off-ul competiției! Ceea ce înseamnă că ardelenii vor evita adversare de coșmar, precum Ajax, Dinamo Zagreb și Copenhaga! Dacă va pierde, CFR-ul va fi, de asemenea, cap de serie, dar în Liga Europa, urmând să întâlnească o echipă mai slab cotată venită tot din preliminariile Ligii Campionilor. Tragerea la sorți a meciurilor din play-off va avea loc luni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net