Dan Petrescu, în război cu toată lumea. Cele mai tari declarații din ultimele 7 zile

Ultima actualizare:

    Dan Peterscu, un antrenor colericFOTO: Sportpictures.eu
Dan Peterscu, un antrenor colericFOTO: Sportpictures.eu

Aflat în plină luptă pentru un nou titlu în Liga 1 – al treilea consecutiv – antrenorul CFR-ului, Dan Petrescu, folosește fiecare apariție publică pentru a se război cu cineva. Că e vorba de oficiali, de regulamente, de VAR sau chiar de propria conducere, chiar nu mai contează. Ieșirea nervoasă de după victoria cu Astra, scor 2-1, e doar ultima dintr-o listă mai lungă. Iată pe cine a fost supărat ”Bursucul” în ultimele 7 zile.

E supărat pe regula U21. ”Trebuie să fie schimbată această regulă pe care eu nu o susțin niciodată și o să susțin asta la fiecare conferință de presă. Introducerea lui Păun a făcut diferența, din fericire pentru noi și-a revenit mental, fotbalist bun știm că e. El și alții nu joacă din cauza acestei reguli. E împotriva noastră și împotriva fotbalului. Eu nu pot folosi echipa din meciul cu Sevilla. De ce? Pentru că nu pot”.

E supărat pe regula înjumătățirii punctelor. ”Punctele ne-au fost înjumătățite, o repet. Când m-am uitat în ziar și am văzut golaveraj 0-0 am zis Doamne ferește! De ce dracu' am jucat ca proștii? De ce i-am mai antrenat pe ăștia pe aici și ne-am bătut ca idioții? Avem trei puncte în față și niciun gol marcat. Nu se poate așa regulament! Așa ceva.. Să-l țină și la anul să râdă lumea de noi. Când le-am zis celor din Anglia m-a întrebat: Cum? Vă iau punctele?. Oameni din fotbal au zis 'Doamne ferește! Cum să vă ia puncte? Nu există în fotbal! Mergeți la judecată'. Da, o să merg la judecată! Eu, Dan Petrescu. Ce să fac? Nu se poate să-ți ia puncte! E inuman! De ce am mai jucat fotbal până acum? După ce că îmi ia din puncte, nici nu mă lasă să bag cea mai bună echipă.

Are un război și cu echipa U21. ”Noi vrem să pregătim echipa sub 21 de ani, dar naționala mare cine o pregătește? Păun stă pe bancă, când el trebuie să joace la națională. Hai să pregătim echipa mare, nu cea sub 21 de ani. Nu am mai fost la un Mondial sau European de nu știu când. Conducătorii nu văd asta? Vrem la Mondial sau European, nu la U21 în finală. Noi vrem să ajungem cu echipa mare. Păi cum să ajungem dacă nu pot să bag jucătorii pe care trebuie să-i bag?”.

E supărat și pe conducătorii clubului. ”La Sevilla tot stadionul ne-a aplaudat şi pe jucătorii lor i-au huiduit. În România, efectele au fost mult prea mici la ceea ce a făcut noi în cupele europene. Nici cei de la clubul nostru, dintre conducători, nu au reuşit mai nimic, să transmită ce a făcut echipa. Mă bat singur cam de mult timp să explic. M-am săturat să fiu singur, să spun că echipa a terminat o campanie incredibilă”.

E supărat pe presă. ”S-a spus că am jucat cu nu ştiu cine. Am jucat cu Sevilla, vă daţi seama cu cine am jucat. Nolito are nouă milioane salariu şi a fost rezervă. Sunt jucători acolo, naţionala Argentinei, titular, naţionala Olandei, naţionala Spaniei. Fundaşii laterali joacă amândoi în naţionala Spaniei, titulari, portarul Cehiei... Nu s-a făcut o analiză corectă, nu s-a scris nimic despre acest meci, despre această dublă. Şi eu cred că a fost ceva incredibil ce am reuşit anul acesta în cupele europene. Sunt puţin frustrat pentru că nu ştiu de ce am ieşit din cupă, pe regulament eram calificaţi, din Europa League am ieşit pentru că aşa a vrut un arbitru, iar în campionat mi s-au luat jumătate din puncte. Vă daţi seama că mă simt frustrat”.

E supărat și pe regulament. ”Poate s-a făcut alt regulament şi nu ştiu eu. Oricine vrea să-l aibă, îl am la mine în birou, l-am pus chiar lângă mine. Dacă are cineva dubii îl dau. Regulamentul de fotbal. Dacă alţii au schimbat regulamentul între timp şi nu a ajuns la mine e altceva”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net