Dan Petrescu: ” Băieții trebuie să se autodepășească pentru a elimina Astana”

Ultima actualizare:

    Dan Petrescu, la ultimul antrenament dinaintea meciului cu AstanaFOTO: Sportpictures.eu
Dan Petrescu, la ultimul antrenament dinaintea meciului cu AstanaFOTO: Sportpictures.eu

Antrenorul campioanei CFR Cluj a făcut strategia pentru meciul retur din Liga Campionilor, programat diseară, în Gruia.

CFR Cluj este obligată să întoarcă rezultatul din tur, 0-1, cu Astana, pentru a-și continua drumul în cea mai tare competiție intercluburi de pe continent.Antrenorul Dan Petrescu știe cum pot băieții lui să-și surprindă adversarii, considerați de el cei mai puternici cu care s-a duelat până acum de când a venit la Cluj. ”Toți jucătorii mei vor să întoarcă rezultatul. Ei știu că trebuie să facă cel mai bun meci din cariera lor, să se autodepășeacă. În tur au alergat 117km, cei de la Astana 119, deci trebuie să alergăm peste 120 km dacă vrem să avem șanse. Astana este cel mai greu adversar dintr-un meci oficial de când sunt la CFR, cu tot respectul pentru echipele pe care le-am întâlnit pănă acum, dar nici una nu se compară cu Astana. Ei nu au probleme de lot, au jucat 20 de meciuri oficiale, plus că au 16 jucători internaționali și experință de 5 ani în grupele Ligii Campionilor și Ligii Europa”, a declarat Dan Petrescu, antrenorul clujenilor.

Îi simte lipsa lui Țucudean

Tehnicianul campioanei este sigur că altfel ar fi stat lucrurile pentru echipa sa dacă în acest start de sezon îl avea la dispoziție și pe principalul marcator, George Țucudean, atacant care are în continuare probleme medicale. ”Cel mai bun jucător al nostru este accidentat. Dacă Țucudean era apt, acum aveam un trofeu în brațe (n.r. Supercupa României), cel puțin un egal în deplasare cu Astana și câștigam la Iași, în Liga 1. Nu-i ușor să găsești un golgheter precum Țucudean”, a mai spus Petrescu.

”Astana joacă diferit în Europa și în campionatul intern”

Antrenorul formației din Gruia a recunoscut și faptul că i-a urmărit pe cei de la Astana în special în jocurile din Europa, considerând că ceea ce formația la care evoluează Dorin Rotariu arată în campionatul intern nu este relevant. ”Nu am văzut meciurile lor din campionat pentru că joacă altfel în campionat decât o fac în cupele europene, mult mai slab. E clar că nu suntem noi favoriți după meciul din tur. Jucăm acasă și trebuie să încercăm să întoarcem rezultatul”, a mărturisit ”Bursucul”.

A făcut pe translatorul la conferința de presă

Perioada petrecută în Rusia l-a făcut pe Dan Petrescu să-și îmbogățească ”palmaresul” la nivel de cunoștințe lingvistice. Iar asta a demonstrat-o la conferința de presă de dinaintea meciului cu Astana. Nemulțumit de modul în care translatorul transmitea întrebările care i se adresau în limba rusă, Petrescu a intervenit și a explicat că înțelege foarte bine rusa și l-a corectat chiar pe cel care traducea. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net