Dan e stăpânul Scoției. Cum i-a motivat Petrescu pe jucătorii CFR-ului

Ultima actualizare:

    Dan Petrescu și jucătorii CFR-ului vor juca în play-off-ul Ligii Campionilor
Dan Petrescu și jucătorii CFR-ului vor juca în play-off-ul Ligii Campionilor

La o distanță de 10 ani, Petrescu le-a învins chiar la ele acasă pe cele două mari forțe ale fotbalului scoțian, Rangers și Celtic.

Scoțienii vor avea coșmaruri de-acum înainte cu Dan Petrescu. După 4-1 cu Unirea Urziceni pe terenul lui Glasgow Rangers, antrenorul român a bătut-o și pe Celtic (4-3), ducând-o pe CFR Cluj la un singur pas de grupele Ligii Campionilor.

Peste 100 de titluri de campioană a Scoției au împreună Rangers (54) și Celtic (50), dar Dan Petrescu n-a fost impresionat deloc atunci când le-a vizitat ca tehnician pe cele două grupări de tradiție din fotbalul britanic. S-a întâmplat prima dată în 2009, cu Unirea Urziceni, victoria cu 4-1 obținută acasă la Rangers în grupele Ligii Campionilor făcând înconjurul lumii. După un deceniu, a venit rândul lui Celtic să se lovească de „zidul” construit de Dan Petrescu, de data asta la CFR Cluj. Ca o coincidență fericită, alb-verzii din Glasgow au primit tot patru goluri (4-3), într-un meci în care clujenii au avut forța să revină de două ori pe tabelă, de la 1-2 și de la 2-3. De altfel, legătura dintre aceste două succese formidabile a fost dezvăluită la finalul partidei de marți chiar de Dan Petrescu. „Înaintea meciului le-am pus jucătorilor în vestiar cele patru goluri date de Urziceni la Glasgow și le-am spus că nu vreau să jucăm în play-off-ul Europa League, ci în play-off-ul Champions League”, a dezvăluit antrenorul de 51 de ani.

La fel ca după ce le-a eliminat pe Astana și Maccabi Tel Aviv, Dan Petrescu a folosit calificarea cu Celtic pentru a-și taxa contestatarii. „În primul rând sunt mulțumit că am închis gura celor care au spus că CFR n-a meritat cele două titluri luate cu mine. S-a pus în discuție și valoarea mea. Cred că am arătat de fiecare dată ce antrenor sunt și acum am arătat din nou. Mulți nu vor avea ce să mai spună, sunt sigur că o să tacă” , a declarat Petrescu. Chiar și Gică Hagi a intrat în colimatorul lui Super-Dan, patronal Viitorului criticând stilul de joc al campioanei României. „L-am sunat și i-am spus că nu-l ajută cu nimic dacă se ia de CFR și de Petrescu. Acum am primit patru mesaje de felicitare de la Hagi, cred că-i pare rău de ce a spus”, a precizat antrenorul clujenilor.

Nu se întâmplă des ca Celtic Glasgow să primească patru goluri pe o arenă în care 60.000 de fani fac spectacol la fiecare meci. În ultimii 25 de ani, adică în epoca modernă a fotbalului, „celții” au suferit doar câteva eșecuri de o asemenea natură, statistica arătând că o singură echipă, Paris Saint-Germain, a marcat de cinci ori acasă la Celtic. A fost un 5-0 al francezilor în 2017, dar cu ajutorul unor fotbaliști precum Neymar, Mbappe și Cavani. „A fost sinucidere modul în care ne-am apărat cu CFR, am primit niște goluri șocante”, a explicat antrenorul celor de la Celtic, Neil Lennon.

Eliminarea suferită de Celtic în turul trei preliminar al Ligii Campionilor a fost resimțită din tribune și de celebrul cântăreț scoțian Rod Stewart. Fan declarat al grupării din Glasgow, artistul de 74 de ani nu ratează nici o ocazie de a asista „live” la meciurile de acasă ale lui Celtic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net