Cursă nebună pentru titlul din Spania

Ultima actualizare:

    Meciul din ultima  etapă, dintre Barcelona şi Atletico, ar putea  decide campioana
Meciul din ultima etapă, dintre Barcelona şi Atletico, ar putea decide campioana

În etapa trecută, toate cele trei formaţii care se bat la titlu în Spania au făcut paşi greşiţi. Cu două runde rămase până la final, nu există o favorită certă şi orice se poate întâmpla.

Atletico pierde la Levante (0-2), Real Madrid face egal acasă cu Valencia (2-2), iar Barcelona e împiedicată de echipa lui Cosmin Contra, Getafe, chiar pe „Camp Nou" (2-2).

Acestea au fost rezultatele care au aruncat în aer lupta pentru titlul de campioană a Spaniei. Din mare favorită, Atletico Madrid a făcut un pas înapoi, dar rămâne singura din cele trei candidate care depinde doar de propriile rezultate (cu patru puncte din şase, Atletico e campioană). Alb-roşii au însă o deplasare infernală în ultima rundă pe terenul rivalei din Barcelona.

Ronaldo a adus egalarea pentru Real în ultima secundă de joc

Meciul din ultima  etapă, dintre Barcelona şi Atletico, ar putea  decide campioana
Meciul din ultima etapă, dintre Barcelona şi Atletico, ar putea decide campioana

Paradoxal, dacă Messi şi compania o vor bate pe Atletico, atunci Barca poate trimite titlul în curtea duşmanilor de moarte de la Real, cu condiţia ca „galacticii" să nu se mai încurce pe parcurs, inclusiv în restanţa de miercuri de la Valladolid.

În schimb, orice semieşec al trupei lui Cristiano Ronaldo va duce mai mult ca sigur către o „finală" Barcelona - Atletico cu titlul pe masă (la egalitate de puncte cu madrilenii, catalanii au avantajul meciurilor directe).

Există inclusiv posibilitatea ca, după 38 de etape, Barcelona, Real Madrid şi Atletico să termine stagiunea cu acelaşi număr de puncte (91), caz în care tot Barca va fi campioana, datorită unui clasament în trei cu rezultatele directe.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net