Cum să cheltuieşti 1 miliard € într-o vară

Ultima actualizare:

    Lukaku a fost ochit de  Manchester United încă  din iarnă, iar din vară  joacă la ChelseaFoto: Epa
Lukaku a fost ochit de Manchester United încă din iarnă, iar din vară joacă la ChelseaFoto: Epa

Fotbalul a luat-o razna în ceea ce priveşte sumele aruncate pentru transferurile de jucători, care sunt într-o continuă creştere. Şi dacă Barcelona şi Real stau cuminţi, atunci e clar cine iese în faţă: City, United, Arsenal, Chelsea şi, poate PSG.

Parizienii au 222 de milioane € pregătite pentru clauza de reziliere a lui Neymar, iar Barcelona pare gata să accepte că-l va pierde pe brazilian. Dacă acest transfer se va face devine cel mai scump din istoria acestui sport, dublu ca preţ decât precedentul record, Paul Pogba, de la Juventus la Manchester United. Până la semnarea actelor, recordul acestei veri îl deţine însă Romelu Lukaku, cumpărat tot de trupa lui Mourinho, de la Everton, pentru 85 de milioane €. Al doilea cel mai scump jucător cumpărat de o echipă din Premier League este Alvaro Morata, pe care Conte l-a adus la Chelsea de la Real pentru 80 de milioane €. Alexandre Lacazette, pe care Arsenal a plătit lui Lyon 53 de milioane €, completează podiumul.

Nici Guardiola n-a stat însă cu mâinile în sân la City, spaniolul aducând pe Etihad jucători de 153 de milioane €, dintre care câte 50 pe fundaşul lui Tottenham, Kyle Walker, şi mijlocaşul lui AS Monaco, Bernardo Silva. Liverpool a aruncat şi ea 40 de milioane € pe egipteanul Romei, Salah, iar Chelsea aceeaşi sumă pe Tiemoue Bakayoko, fundaşul campioanei Franţei. La aceşti bani se adaugă cele 85 de milioane € luate de Everton pe Lukaku şi „stricate” de „Caramele” pe Michael Keane, Davy Klaassen şi Jordan Pickford, ultimul devenind cel mai scump portar englez al tuturor timpurilor, 30 de milioane €. Dacă la cheltuileille granzilor adăugăm cumpărăturile celorlalte 14 combatante ajungem la un miliard de euro deja plătiţi de trupele din Premier League până la această oră.

Milan  a atins şi ea 200 de milioane €

Chinezii care au cumpărat clubul lombard de la Silvio Berlusconi sunt puşi pe treabă şi au avut o vară furibundă pe piaţa transferurilor. Bonucci, Silva, Conti, Calhanoglu, Rodriguez, Musacchio, Biglia, Kessie şi fratele lui Donnarumma au costat viitoarea adversară a Craiovei din Liga Europa nu mai puţin de 200 de milioane de euro. Deocamdată, suma reprezintă un record pentru o singură perioadă de mercato, dar sunt pe cale de a fi tranzacţionaţi Sanchez, Coutinho, Mbappe şi Aubameyang, toţi jucători de 100 de milioane de euro fiecare!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net