Cum ajungem la Mondialul din Rusia

Ultima actualizare:

    Stanciu speră  să ajungă la turneul  final din 2018
Stanciu speră să ajungă la turneul final din 2018

“Tricolorii” sunt pe poziţia a patra după tot atâtea partide şi au cinci puncte. Pentru a spera la un „bilet” la turneul final din 2018 avem nevoie ca-n etapele următoare să adunăm cel puţin 13 puncte.

Polonia ne-a bătut cu 3-0 şi e fruntaşa grupei, având zece puncte. La Campionatul Mondial se califică direct ocupanta primului loc a fiecărei grupe preliminare, iar cele mai bune opt locuri doi din clasament joacă „barajul”. Reprezentativa noastră poate obţine acest drept, chiar dacă acum e a patra în ierarhie, însă are nevoie de rezultate excelente. Pentru noi va urma în martie 2017 întâlnirea cu Danemarca. Vom evolua pe teren propriu şi va trebui să învingem rivala situată acum pe locul trei, cu şase puncte. 

În aceeaşi rundă va fi şi întâlnirea Muntenegru – Polonia şi avem nevoie ca leşii să-şi respecte statutul şi să se impună. Astfel, i-am depăşi şi pe muntenegrenii, aflaţi în prezent pe treapta a doua, cu şapte puncte. Ne-am plasa în spatele Poloniei, dar în etapa următoare, în vară, avem meciul direct şi după cum a decurs duelul de acum câteva zile de pe Arena Naţională nu putem emite pretenţii. N-ar fi o tragedie, dar în septembrie, acasă suntem obligaţi să depăşim Armenia şi contăm ca Danemarca să nu bată Polonia, iar Muntenegru să realizeze cel mult o remiză în faţa celor din Kazahstan. Imediat urmează disputa noastră cu Muntenegru şi automat avem nevoie de cele trei puncte. În octombrie, evoluăm acasă cu Kazahstan, din nou contăm pe un succes, şi apoi ne rămâne ultima rundă, contra danezilor. Aici, dacă totul a mers conform planului ne mulţumim şi cu o remiză. Astfel, din şase jocuri ne trebuie 13 puncte şi cu un total de 18 putem ocupa locul de baraj şi păstra speranţa că vom juca la un Mondial după o pauză de 20 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net