Culio nu a mai rezistat să stea 6 luni la CFR Cluj: ”Plângea de dorul familiei”

Ultima actualizare:

    Culio a cucerit patru titluri cu CFR ClujFOTO: Sportpictures.eu
Culio a cucerit patru titluri cu CFR ClujFOTO: Sportpictures.eu

O veste tristă pentru iubitorii fotbalului a venit chiar în preajma Sărbătorilor. Unul dintre cei mai valoroși stranieri din istoria Ligii 1, un adevărat simbol al clujenilor de la CFR, Juan Emmanuel Culio, a decis să plece, chiar dacă abia în vară îi expira contractul. Motivul îl constituie depărtarea de familie, aflată în Argentina.

În vârstă de 36 de ani, Culio este unul dintre jucătorii emblematic ai celei mai aureolate echipe din fotbalul românesc a ultimilor 15 ani. Cu el titular, ardelenii au cucerit patru dintre cele cinci titluri de campioni din această perioadă. De asemenea, au luat două Cupe și alte două Supercupe. Mai mult, de numele lui se leagă legendara victorie cu 2-1 obținută la Roma, pe ”Olimpico”, în prima etapă a grupelor Ligii Campionilor 2008/ 2009. Atunci, sud-americanul transferat în vara anului 2007 la Cluj, pentru 600.000 de euro, a înscris ambele goluri ale echipei noastre și numele lui a devenit dintr-o dată cunoscut în întreaga Europa. Plecat de la echipă în 2011 la Galatasaray pentru două milioane de euro, el avea să se întoarcă în Gruia în 2017, ca jucător liber, la cererea expresă a lui Dan Petrescu. Care a construit întreaga echipă în jurul lui și, în acest mod, a cucerit ultimele două titluri. ”Pentru el, fiecare antrenament era... Nu ca un meci, ca sfârșitul lumii! N-am mai văzut așa ceva, un jucător care să fie atât de dedicat, atât de ambițios”, a declarat despre argentinian Dan Petrescu pentru ”Gazeta Sporturilor”.

Tot ”Bursucul” avea să dezvăluie că în ultima perioadă jucătorul său era atât de afectat de distanța de familie că plângea mereu când vorbea cu el: ”Vine întruna în biroul meu și iar plânge! I-am spus: ”Și așa sunt eu stresat, cu o grămadă de probleme pe cap, nu mai suport să te văd plângând!””, a mai spus Dan Petrescu pentru aceeași sursă. ”Bursucul” e atât de atașat de sud-american încât l-a anunțat că, după ce își ia licența de antrenor, îl ia secund indiferent de echipa pe care o va conduce în acel moment.

Culio și-a anunțat despărțirea de CFR printr-un mesaj emoționant postat pe pagina de Facebook a clubului clujean. Vizibil emoționat, cu vocea tremurând și cu cu ochii plini de lacrimi, el a comunicat decizia luată: ”Am luat o decizie grea. Mi-e greu să vorbesc. Am luat decizia de a pleca de la club din motive familiale. Vreau să le mulțumesc în primul rând colegilor mei, antrenorilor, clubul. Să le mulțumesc pentru toți acești ani frumoși pe care i-am petrecut aici la club, atât oamenilor de acum, cât și cei pe care i-am avut alături în perioadă 2007-2011 și lor vreau să le mulțumesc. A fost o decizie extrem de dificilă pentru mine, gândită, dar e cel mai bine pentru mine, pentru ca familia mea e mai presus de fotbal, mai presus de orice. Mereu m-am gândit la familia mea, de când am început să joc fotbal. Mereu am jucat pentru familia mea”,a spus Culio, lăcrimând.

Culio și soția sa sunt căsătoriți de aproape 15 ani și au împreună trei copii, două fete și un băiat. Când s-a transferat la Cluj, în 2007, fiica lui cea mare avea un an, dar a luat-o cu el în România. Apoi, chiar dacă familia i s-a mărit, soția și copiii i-au rămas mereu alături, fie că era vorba de Turcia, de Spania, de Emiratele Arabe Unite sau de România, țările în care l-au dus pașii de fotbalist. Numai că în acest sezon, pentru ca fetele să poată merge la școala în țara lor natală, Culio a rămas la Cluj, iar soția și copiii au plecat în Argentina. Iar distanța și dorul l-au afectat atât de mult pe argentinian, încât a decis să renunțe la un salariu de 30.000 de euro pe lună doar pentru a fi alături de cei dragi. Nu este exclus ca până la vară să continue să joace în ligile inferioare din Argentina, dar o va face acolo ori gratis, ori pe sume infime.

Dan Petrescu speră să se răzgândească

La conferința de presă de ieri, antrenorul CFR-ului, Dan Petrescu, a recunoscut că el încă mai speră ca fotbalistul său să se răzgândească. ”Eu tot mai sper să se răzgândească. Pleacă din motive personale, dar eu încă mai sper să se răzgândească, cel puțin până în vară vrea să mai joace. Apoi vrea să-și ia carnetul de antrenor și sper să se întoarcă aici. Dar încă mai sper din tot sufletul să-l facem să rămână, s-au mai văzut cazuri. Am mai spus-o și o repet, a fost cel mai valoros jucător străin care a jucat în România. E normal să plângă, el își dă viața, nu e mercenar, a venit să joace fotbal cu inima, i-a rămas la suflet echipa”, a spus Dan Petrescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net