Cu surcele printre stele

Ultima actualizare:

    Atacantul Golubovic  va debuta diseară  în cupele europeneFoto: Mediafax
Atacantul Golubovic va debuta diseară în cupele europeneFoto: Mediafax

În cel mai important moment al anului, startul în preliminariile Ligii Campionilor, Steaua se prezintă mai slabă ca niciodată. Afectată de transferuri, dezertări şi accidentări, trupa lui Reghecampf are nevoie de o minune pentru a trece de Sparta Praga.

În fiecare sezon, înainte de primul meci din cupele europene, fanii Stelei au avut motive întemeiate să spere la grupele Ligii Campionilor sau, în cel mai rău caz, la grupele Ligii Europa. Aceasta pentru că, de fiecare dată, exista un nucleu de valori certe, în timp ce achiziţiile estivale ale Stelei arătau bine, cel puţin după nume. Tradiţia pare să se fi rupt în vara lui 2016, meciul de azi cu Sparta Praga prinzând Steaua într-o degringoladă totală. În primul rând, roş-albaştrii vor resimţi din plin absenţele lui Chipciu şi Varela, jucători-cheie în stagiunile anterioare, vânduţi de Becali pentru aproape 5 milioane de euro. Cu banii încasaţi, patronul stelist a cumpărat câteva “surcele”, fotbalişti de umplutură la prima vedere. Cu Golubovic, Aganovic, Achim şi cei doi Popescu de la Timişoara e greu să faci performanţă în Liga Campionilor, împotriva unor echipe de prim rang în fotbalul european.

Reghe a apelat la juniori

Practic, fotbaliştii cu greutate din lotul Stelei deplasat la Praga îi putem număra pe degetele unei singure mâini. Astfel, speranţele steliştilor stau în veteranii Tamaş (32 de ani) şi Pintilii (31 de ani), precum şi în Nicuşor Stanciu, aflat însă şi el cu gândul la ofertele din străinătate. Ar mai fi internaţionalul Adi Popa, dar care e incert pentru turul cu cehii din cauza unei accidentări. Ca şi cum nu era de-ajuns, algerianul Hamroun s-a dat singur afară, fugind de la echipă atunci când era mai mare nevoie de el. Aşa se face că Laurenţiu Reghecampf a deplasat în Cehia un lot decimat, cârpit cu câţiva juniori găsiţi prin curtea clubului. Sugestivă în acest sens e lista de rezerve (Cojocaru, Popescu, Simion, Muniru, Mario Mihai, Vâlceanu, Onţel, Tudorie) cu care Steaua va încerca s-o păcălească pe Sparta la Praga.

Cum arată Steaua astăzi

Niţă - Enache, Tamaş, Toşca, Momcilovic - Pintilii, Achim - Popa, Stanciu, Aganovic - Golubovic

Echipele folosite de Steaua la debutul în Europa în ultimii 5 ani

2015

Trencin – Steaua    0-2

Cojocaru – Papp, Varela, Tamaş, Guilherme – Muniru, Breeveld – Popa, Stanciu, Chipciu - Tade

2014

Stromsgodset – Steaua    0-1

Arlauskis – Râpă, Varela, Szukala, Latovlevici – Prepeliţă, Sânmărtean – Chipciu, Tănase, Pârvulescu – Iancu

2013

Steaua – Vardar    3-0

Tătăruşanu – Georgievski, Szukala, Chiricheş, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Popa, Stanciu, Tănase – Nikolic

2012

Steaua – Spartak Trnava    0-1

Tătăruşanu – Georgievski, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Chipciu, Rusescu, Tănase – Nikolic

2011

Steaua – ŢSKA Sofia    2-0

Tătăruşanu – Martinovic, Galamaz, Iliev, Latovlevici – Bourceanu, Brandan – Nicoliţă, M. Costea, Tănase – Tatu

Hamroun va fi trimis la liceu

Patronul Stelei, Gigi Becali, a avut o reacţie dură la adresa algerianului Jugurtha Hamroun, “dezertat” din tabăra roş-albaştrilor înainte de debutul echipei lui Reghecampf în preliminariile Ligii Campionilor. “Crede că pleacă atunci când vrea el, vine când vrea. El poate să plece, dar nu-l vând sub 3 milioane de euro. Doi ani suspendare şi cu asta basta.  Îi dau salariu şi stă, care-i problema? Îl penalizăm cu 25% din contract, pe urmă îl trimitem la 6 dimineaţa să se antreneze la liceu (n.r.: Liceul Mircea Eliade, acolo unde se pregătesc juniorii Stelei). El se întoarce, o să vină la echipă, dar nu va juca”, a declarat Becali.

«Românul» Fatai, titular la cehi

Cel mai mare pericol pentru defensiva Stelei în meciurile cu Sparta Praga va fi atacantul nigerian Kehinde Fatai, devenit cetăţean român după lunga perioadă petrecută în campionatul nostru, mai întâi la Farul, apoi la Astra. Când a auzit că Sparta va întâlni Steaua în preliminariile Ligii Campionilor, Fatai s-a bucurat nespus, el amintindu-şi de faptul că i-au priit meciurile contra roş-albaştrilor. Astfel, nigerianul de 26 de ani a fost mereu o “sperietoare” pentru stelişti, Fatai înscriind în poarta bucureştenilor atât în tricoul constănţenilor cât şi în cel al giurgiuvenilor. Mai mult, Kehinde Fatai şi-a trecut în CV o Cupă şi Supercupă a României, amble câştigate cu Astra în dauna Stelei, în 2014.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net