Cu Rusescu a început totul

Ultima actualizare:

    Trei goluri a marcat Rusescu  pentru FC Sevilla, toate în Liga  Europa, în sezonul 2013-2014Foto: AP
Trei goluri a marcat Rusescu pentru FC Sevilla, toate în Liga Europa, în sezonul 2013-2014Foto: AP

FC Sevilla caută miercuri (18 mai), împotriva englezilor de la Liverpool, al treilea triumf consecutiv în Liga Europa. Ar fi o performanţă unică în istoria competiţiei, la care a pus umărul şi Raul Rusescu.

Finala din această seară de la Basel aduce faţă în faţă două „specialiste” ale Ligii Europa (sau Cupei UEFA, în vechea denumire). Pe de-o parte, Liverpool are trei succese (1973, 1976 şi 2001), lidera acestui capitol fiind însă FC Sevilla, cu patru cupe (2006, 2007, 2014 şi 2015). Spaniolii sunt aşadar la un singur pas de al treilea trofeu la rând, ceea ce ar însemna o premieră în a doua competiţie continentală. Parcursul european fără greşeală al celor de la FC Sevilla a început în vara anului 2013, în dubla manşă cu formaţia muntenegreană Mladost Podgorica din turul trei preliminar al Ligii Europa.

Ibericii au defilat în ambele partide (3-0 şi 6-1), unul dintre cei mai buni jucători de la FC Sevilla fiind atunci Raul Rusescu, abia transferat de la Steaua. Titular în returul din Muntenegru, atacantul român a dat două goluri care ar fi trebuit să-i cimenteze locul în lotul antrenat de Unai Emery. Din păcate, Rusescu a fost trecut ulterior pe linie moartă, în ciuda unui alt gol marcat în grupele Ligii Europa, în deplasare cu Freiburg.Principalul adversar al celor de la FC Sevilla în această seară va fi antrenorul „cormoranilor” de la Liverpool, carismaticul neamţ Jugen Klopp. Înaintea finalei, tehnicianul german a ţinut să desconsidere precedentele două succese ale spaniolilor în Liga Europa. „Să fiu sincer, nu înseamnă nimic dacă ai câştigat acum un an sau acum doi ani. Acum va fi un alt meci”, a spus Jurgen Klopp.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net