Cu porţile închise şi cu ochii la Belgrad! "Stăm la mâna Serbiei!"

Ultima actualizare:

    Alex Chipciu, la ultimul antrenament al naţionalei
Alex Chipciu, la ultimul antrenament al naţionalei

Fără spectatori, România întâlneşte mâine Lituania într-un meci care poate conta enorm dacă Serbia se împiedică de Muntenegru.

Programarea partidei Serbia – Muntenegru sâmbătă, de la ora 16.00, lasă naţionalei lui Contra posibilitatea de a depinde doar de propriile rezultate în cursa pentru câştigarea grupei din Liga Naţiunilor.

La ora începerii disputei cu balticii (21.45), România va şti dacă mai are sau nu şanse reale de a termina grupa pe primul loc. În cursul după-amiezii de mâine, la Belgrad, meciul Serbia – Muntenegru va fi privit cu sufletul la gură în tabăra noastră. Cu o victorie, sârbii se vor distanţa aproape decisiv, în condiţiile în care primesc vizita Lituaniei în ultima etapă de marţi. În schimb, orice alt rezultat pe ,,Marakana” belgrădeană (egal sau victorie Muntenegru) înseamnă plasarea României într-o postură extrem de favorabilă.

Cu şase puncte din şase (cu Lituania şi marţi cu Muntenegru), tricolorii ar câştiga grupa. Ce înseamnă asta? Presupunând că nu ne vom califica la Euro 2020 din preliminariile de anul viitor, vom juca în martie 2020 un play-off cu celelalte câştigătoare de grupe din Liga Naţiunilor C.

Mai pe scurt, vom fi la numai două meciuri (semifinale şi finală) de un loc la Campionatul European găzduit de 13 ţări, inclusiv de România. ,,Mai cred în calificare, dar nu depinde de noi, stăm la mâna Serbiei. Sper să câştigăm ambele meciuri şi Serbia să se încurce”, a concluzionat portarul Ciprian Tătăruşanu.

Din păcate, confruntarea de sâmbătă cu Lituania de la Ploieşti se va desfăşura cu porţile închise, în urma unei sancţiuni primite de la UEFA. “Toată lumea e dezamăgită. E cel mai urât lucru să joci cu tribune goale, e oribil”, a precizat Tătăruşanu. ,,Jucătorii au nevoie de spectatori şi invers. Sper să nu mai fie astfel de meciuri, e straniu. Nu va fi uşor, le-am spus jucătorilor toată săptămâna să nu ne facem alibiuri şi să câştigăm sâmbătă”, s-a plâns şi selecţionerul Contra.

Finlandezii şi-au câştigat deja grupa din Liga Naţiunilor C, astfel că au asigurat un loc de play-off. În celelalte grupe, bătălia pentru şefie se dă între Bulgaria şi Norvegia, respectiv între Scoţia şi Israel. Ca urmare, acestea ar fi adversarele României dacă tricolorii termină grupa pe primul loc. În play-off se vor juca semifinale şi finală într-o singură manşă. Putem merge în play-off şi de pe locul doi, în spatele Serbiei, dar cu condiţia să avem punctaj mare, iar sârbii să se califice la Euro în urma preliminariilor din 2019.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net