Cu ochii pe vedetele Ligii Campionilor

Ultima actualizare:

    Neymar este vedeta celor de la PSGFoto: Guliver/ GettyImages
Neymar este vedeta celor de la PSGFoto: Guliver/ GettyImages

Programate miercuri și joi (ambele meciuri vor avea loc de la ora 22.00), semifinalele Ligii Campionilor vor pune față în față două favorite, PSG și Bayern Munchen, contra a două outsidere, Leipzig, respectiv Olympique Lyon. Click! vă prezintă vedetele celor patru echipe rămase în lupta pentru cel mai important trofeu european intercluburi.

Cronologic, prima semifinală va fi Leipzig – PSG. Programată azi, de la ora 22.00, întâlnirea pare dezechilibrată dacă ne uităm peste valorile totale ale celor două formații: 801,45 milioane de euro pentru francezi, față de ”doar” 507,83 milioane de euro pentru nemți. Aflată în premieră în semifinalele Ligii Campionilor, germanii de la Leipzig sunt echipa cea mai surprinzătoare a acestei faze, mai ales că ei, practic, nu mai au vedetă. Până în iunie, orice microbist ar fi știut să-l indice pe atacantul Timo Werner drept starul formației și nimeni nu ar fi avut ceva împotrivă. Cu 34 de goluri marcate în acest sezon, el a fost ”locomotiva” care a tras echipa până în sferturi. Nu și mai departe, deoarece a decis să semneze cu Chelsea la începutul verii și să renunțe la a mai juca alături de Leipzig în fazele finale ale Ligii Campionilor. O decizie mai mult decât ciudată, dar care a deschis porțile de afirmare către un alt jucător care are profil de viitoare vedetă: spaniolul Dani Olmo. Autor al unui gol în victoria cu 2-1 obținută în sferturi, în fața celor de la Atletico Madrid. Venit la Leipzig în ianuarie, pentru 19 milioane de euro de la Dinamo Zagreb, atacantul în vârstă de 22 de ani a ajuns să valoreze acum 31,5 milioane de euro.

De partea cealaltă, la PSG, găsim exact situația inversă: este inflație de vedete. Dintre ele se remarcă, desigur, brazilianul Neymar și francezul Mbappe. Îl vom alege în acest grupaj pe primul, deoarece Mbappe s-a confruntat cu o accidentare care l-a făcut să joace doar o repriză în victoria din sferturi obținută cu 2-1 în fața celor de la Atalanta. În ceea ce-l privește, Neymar (28 de ani) a fost transferat de la Barcelona în 2017, pentru suma record de 222 de milioane de euro și acum nu știe cum să se întoarcă la catalane. Cota lui a ajuns la 128 de milioane,  fiind al doilea cel mai bine cotat fotbalist din lume, după Mbappe, dar ar putea fi diseară principalul artizan al unei calificări în premieră a francezilor în finală.

În cealaltă semifinală se vor întâlni, mâine, de la ora 22.00, ”killer-ul” marilor Juventus și Manchester City, formația franceză Olympique Lyon, și marea favorită a competiției, Bayern Munchen. Francezii, care s-au remarcat mai ales prin spiritul de sacrificiu și prin unitatea echipei, nu au un jucător care să iasă în evidență. Totuși, vedeta ar putea fi considerată olandezul Memphis Depay. În vârstă de 26 de ani, mijlocașul cu origini olandeze și ghaneze a ajuns să coste acum 44 de milioane, după ce în ianuarie 2017 fusese transferat de la Manchester United, pentru 16 milioane de euro. Englezii s-au bucurat să scape de povara salariului său, după ce în 2016 fusese cumpărat de la PSV pentru 34 de milioane de euro! Aici însă a renăscut și, mai mult, a ajuns căpitanul echipei la care e legitimat și portarul român Tătărușanu.

În tabăra nemților strălucește atacantul polonez Robert Lewandowski. La 31 de ani, el nu pare fotbalist, ci o mașină de goluri. Până acum, a marcat 54 în acest sezon, dintre care 14 în Liga Campionilor, cifră cu care este lider detașat în clasamentul golgheterilor competiției. Bayern a dat lovitura cu el în 2014, atunci când a profitat că fotbalistul era la final de contract cu Borussia Dortmund și l-a luat fără să plătească o sumă de transfer! În total, în cei 6 ani în care a jucat la Bayern a adunat 254 de goluri, devenind unul dintre cei mai mari atacanți din istoria clubului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net