Cristiano Ronaldo, găsit vinovat pentru eliminarea lui Juventus Torino

ronaldo-cristiano-epa-efe-h_56752444.jpg

Cristiano Ronaldo a acuzat șocul eliminării
Cristiano Ronaldo a acuzat șocul eliminării
Foto: EPA-EFE

Prima surpriză din faza optimilor de finală ale ediției 2020/2021 a Ligii Campionilor s-a consemnat, marți seara, la Torino. Socotită favorită, Juventus a câștigat cu 3-2 (0-1, 2-1), după prelungiri, meciul cu FC Porto, însă a ratat calificarea pe criteriul golurilor marcate în deplasare (în tur a fost 1-2). Apărat de antrenorul Andrea Pirlo, Cristiano Ronaldo e criticat de presa peninsulară.

Acest eșec este al doilea consecutiv pentru „Bătrâna Doamnă” în această fază a competiției.  Anul trecut, campioana Italiei a fost eliminată de Olympique Lyonnais (0-1, 2-1). Tocmai de aceea  Pirlo s-a referit acum la viitorul său:  „Nu știu dacă Maurizio Sarri a fost înlocuit, anul trecut, din cauza eliminării, însă voi continua să lucrez la un proiect mai larg. Nu este decât primul an al acestui nou proiect. Am comis patru erori în cele două meciuri. Este mult. Când faci atâtea erori e normal să apară eliminarea. Dacă am fi marcat în debut (n.r. Morata), meciul ar fi putut să fie diferit. În superioritate numerică, am încercat să rămânem calmi. Va trebui să uităm acest meci și să ne concentrăm pe campionat. Rămân multe meciuri. Trebuie să recuperăm în clasament”, a declarat Pirlo, care s-a referit și la evoluția lui Cristiano Ronaldo: ”Atunci când el joacă e ca și cum echipa începe meciul având 1-0. Se poate întâmpla ca un jucător extraordinar ca el să nu fie capabil să marcheze. Frederico Chiesa a înscris de două ori și a jucat foarte bine. Chiar și un campion ca Ronaldo poate avea un meci prost. S-a luptat mult, însă, din nefericire, el nu ne-a permis de această dată să ne calificăm”.
Evoluția palidă a lui Ronaldo a fost evidențiată de presa italiană, care n-a omis nici faptul că el este portughez. „Trădat de Ronaldo”,  a titrat „Corriere dello Sport”. „Tuttosport” a prezentat banderola arătată de suporterii lui Lazio, în 2010, și a titrat: „Cosi nooo”, care s-ar putea traduce prin „Așa nu”. Ziarele au subliniat „incredibila eliminare a lui Juve” și au insistat pe ideea că „Pirlo e ca Sarri”.  

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1