Cristiano Ronaldo, al doilea marcator din istoria fotbalului

Ultima actualizare:

    Cristiano Ronaldo va intra în istorieFOTO: EPA
Cristiano Ronaldo va intra în istorieFOTO: EPA

Cristiano Ronaldo este la doar un gol distanță de a deveni cel mai bun marcator din istorie. Deocamdată, l-a depășit pe legendarul brazilian Pele și e pe locul secund.

Cele două goluri marcate în victoria lui Juventus cu Udinese, scor final 4-1, l-au adus pe portughez la un total de 758 de goluri marcate în meciurile oficiale disputate în carieră. Cu unul mai mult decât Pele, care s-a oprit la 757, și cu unul mai puțin decât liderul Josef Bican, un atacant ceh care a strălucit între 1931 și 1955. Lusitanul poate deveni noul golgheter absolut al istoriei fotbalului chiar în următoarele meciuri, când Juventus întâlnește pe AC Milan și pe Sassuolo, în campionatul Italiei.

Dintre cele 758 de reușite ale atacantului de 35 de ani, mai mult de jumătate au fost marcate în cei 9 ani în care a îmbrăcat tricoul lui Real Madrid. Celelalte au fost înscrise pentru Sporting Lisbona, echipa unde Ladislau Boloni l-a debutat în fotbalul mare, Manchester United și Juventus. De asemenea, 102 goluri au fost contabilizate în meciurile disputate în tricoul naționalei Portugaliei. El a ajuns la acest total în 1.035 partide.

În ceea ce-l privește pe Pele, acesta a marcat cele 757 de goluri în 815 meciuri în perioada 1956-1977, pentru trei echipe: Santos, New York Cosmos și naționala Braziliei. Brazilianul deținea, până acum 10 zile, și recordul golurilor marcate pentru aceeași echipă, cu 643 de reușite pentru Santos. Numai că Lionel Messi l-a depășit, înscriind cel de-al 644-lea gol pentru Barcelona chiar înaintea Crăciunului.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net