Cristiano e primul peste tot. Statistici impresionante ale lui Ronaldo

Ultima actualizare:

    Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

Cu „tripla” marcată în poarta lui Atletico, Ronaldo a demonstrat că îşi merită titlul de cel mai valoros jucător din istoria Ligii Campionilor.

Cristiano Ronaldo e unic şi irepetabil. Portughezul de la Juventus a eliminat-o de unul singur pe Atletico Madrid din Liga Campionilor, dovedind încă o dată e „regele” neîncoronat al celei mai tari competiţii fotbalistice din lume.

După 0-2 în turul din Spania, Ronaldo a chemat la luptă întreaga suflare juventină, iar el a fost liderul care a dus-o pe Juventus în sferturi cu un 3-0 de senzaţie, rezultat stabilit exclusiv de CR7. Culmea, Cristiano şi-a prevăzut seara magică, mărturisindu-le apropiaţilor înainte de meci faptul că va da trei goluri. O premoniţie care s-a adeverit cu ajutorul a două lovituri de cap bine plasate, completate de penalty-ul din minutul 86, care a consfinţit o calificare miraculoasă a „Bătrânei Doamne”. Per total, de când joacă în Liga Campionilor, Cristiano Ronaldo a ajuns la cota de 124 de goluri înscrise în 160 de meciuri, având o medie ireală de aproape un gol pe meci. Marela său rival de pe planetă, Leo Messi, a trecut şi el de suta de goluri (106), în mai puţine partide disputate.

Supremaţia lui Cristiano Ronaldo în statisticile Ligii Campionilor nu se opreşte aici. Practic, atacantul lusitan e primul la toatre capitolele importante în ceea ce priveşte eficacitatea: goluri totale, goluri acasă, goluri în deplasare, goluri în faza grupelor, goluri în faza eliminatorie, goluri în finale, goluri din lovitură liberă, din penalty, cu capul. De asemenea, are cele mai multe „duble” şi „triple”, precum şi cele mai multe pase decisive. Cireaşa de pe tort sunt cele cinci trofee ale Ligii Campionilor câştigate în carieră (unul cu Manchester United şi patru cu Real Madrid), la un singur succes de recordul absolut (6 trofee) de spaniolul Paco Gento în perioada 1956-1966.

Când Ronaldo a dusc scorul general al duelului Juventus – Atletico la 3-2, iubita starului portughez, Georgina, a fost surprinsă cu lacrimi în ochi în tribunele arenei din Torino. Ulterior, pe Instagram, aceasta i-a transmis un mesaj emoţionant. ,,Acest 3-0 nu ţi-l va putea fura nimeni. Karma există, Dumnezeu ştie, Dumnezeu ţi-a dat totul pentru că lumea fotbalului e a ta. Te iubim, Cristianito, Mateo, Eva, Alana, Georgina”, a scris partenera lui Ronaldo, amintindu-I în enumerarea de la final pe toţi cei patru copii ai fotbalistului.

Antrenorul lui Atletico, Diego Simeone, a sărbătorit într-un mod obscen victoria din tur, ducându-şi mâinile în zona genitală, gest pentru care argentinianul a fost intens criticat. Marţi seară, după ce a întors rezultatul, Cristiano Ronaldo s-a bucurat într-un mod similar, lăsându-se pe spate şi cu mâinile în faţa corpului. Portughezul a avut însă grijă ca intensitatea imaginii oferite să nu fie la fel de mare cu cea a lui Simeone, pentru a nu risca o eventual suspendare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net