Craiova ţine cu granzii

Ultima actualizare:

    Fotbaliştii de la Viitorul  speră să ia titlul  sezonul acestaFoto: Mediafax
Fotbaliştii de la Viitorul speră să ia titlul sezonul acestaFoto: Mediafax

„Bănia” s-a considerat toată istoria ei rivală a echipelor departamentare din Bucureşti, iar ura reciprocă a continuat şi după 1990. Culmea, când a fost vorba s-o şi demonstreze, oltenii au spus una şi au făcut alta! Craiova este „vinovată” pentru două titluri deturnate spre Ghencea, în 1998, şi Ştefan cel Mare, în 2002, şi pare să-l coacă pe al treilea, azi, când va sări la gâtul lui Hagi!

Forţa Craiovei s-a tras tot timpul din unitatea dintre fani şi echipă, aceştia având acelaşi cuget şi aceleaşi simţiri, cum spune şi o scandare de peluză. Două momente au fracturat însă această convieţuire ducând-o până aproape de divorţ. De fiecare dată fanii au ţinut cu săracii, iar jucătorii şi conducătorii, cu granzii. Rapid şi Steaua şi-au disputat titlul în sezonul 2007-2008 până în ultima etapă, diferenţa având s-o facă cine greşea prima. Cele două echipe se aflau la egalitate de puncte, giuleştenii cu meciurile directe de partea lor. În runda cu numărul 34 Steaua urma să joace acasă cu Gloria Bistriţa, iar Rapid la Craiova. Trupa din Ghencea a câştigat cu 5-2, băieţii lui Mircea Lucescu n-au reuşit decât un 2-2 în Bănie, iar titlul a mers la militari. Al doilea episod, poate şi mai încins decât cel din 2008, a avut loc în ultima etapă a sezonului 2001-2002. Atunci, FC Naţional, condusă de Cosmin Olăroiu, a făcut un an fantastic şi mai avea nevoie de o singură victorie, la Craiova, pentru a ieşi campioană în faţa lui Dinamo. „Câinii” stăteau astfel la mâna oltenilor şi au avut în casa alb-albaştrilor iscoada perfectă: patronul Gigi Neţoiu. Acesta i-a montat la maximum pe jucătorii Universităţii, iar Stoican şi compania i-au învins cu 2-1 pe “bancari” în huiduielile a 40.000 de suporteri care au ţinut cu bucureştenii. Dinamo a învins cu 4-0 Braşovul şi Craiova a trimis titlul în Ştefan cel Mare, unde o săptămână mai târziu a ajuns şi Neţoiu cu cei mai buni jucători ai Universităţii. Azi, în faţa unui nou test asemănător, toată lumea se întreabă ce urmează? Viitorul are nevoie de victorie pentru ca titlul să depindă în continuare doar de ea, iar FCSB speră ca oltenii să-i încurce pe constănţeni şi să le facă titlul cadou, ca în 2008. CS U a dat deja o mână de ajutor lui Dinamo şi lui FCSB în acest play-off, câştigând la Ovidiu cu 1-0, prin golul lui Mateiu din minutul 90+2. 

Coman sau Ivan? Ce perlă străluceşte mai tare?

simeon stalpnicul png

Partida dintre CS U Craiova şi Viitorul este şi un duel între cei mai în formă jucători ai celor două echipe, Andrei Ivan şi Florinel Coman. Două produse valoroase pentru export, Ivan şi Coman speră să facă diferenţa în meciul direct şi să-i convingă pe impresarii din tribunele stadionului de la severin că merită un contract tare în străinătate. În play-off, olteanul stă mai bine! Jucătorul lui CS U a marcat de trei ori, iar puştiul lui Hagi doar o dată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net