CR7, un marţian printre noi! De la ce înălţime a lovit mingea Ronaldo

Ultima actualizare:

    Golul lui Cristiano Ronaldo
Golul lui Cristiano Ronaldo

Venit de pe altă lume, golul lui Cristiano Ronaldo din meciul Juventus – Real (0-3) a lăsat mască o întreagă planetă.

Starul portughez al Realului a şocat lumea fotbalului cu „bijuteria” de la Torino, în prima manşă a sferturilor de finală din Liga Campionilor. Golul din „foarfecă” reuşit în poarta lui Buffon e cel mai frumos din cariera lui Ronaldo.

Real Madrid e cu un picior în semifinalele Ligii după un 3-0 sec pe arena lui Juventus, meci în care „galacticii” au avut în teren un fotbalist extraterestru. Doar aşa poate fi explicat golul magnific marcat de Cristiano Ronaldo, o super-execuţie care va rămâne în istorie. Portughezul deschisese scorul încă din minutul 3, dar cireaşa de pe tort a pus-o la mijlocul reprizei secunde. Prins cu spatele la poartă de o centrare venită de pe flancul drept, Cristiano Ronado s-a înălţat şi a scos din joben o "foarfecă" genială, cu care l-a lăsat simplu spectator pe italianul Buffon. Imediat, cei 40.000 de fani pe care i-a avut Juve în tribune s-au ridicat şi l-au aplaudat la scenă deschisă pe Ronaldo. "Da, a fost un gol extraordinar, cel mai frumos pe care l-am dat în carieră. Le mulţumesc suporterilor lui Juventus, nu mi s-a mai întâmplat aşa ceva", a declarat la final vedeta madrilenilor.

Pentru a realiza această minunăţie de gol, Cristiano Ronaldo şi-a folosit din plin detenta formidabilă, el fiind cunoscut ca un fotbalist care sare la cap ca nimeni altcineva. De această dată, CR7 s-a lăsat pe spate la aproximativ 1,40 metri de sol, în timp ce piciorul cu care a lovit mingea s-a aflat la o înălţime de 2,38 metri. Ca termen de comparaţie, bara transversală a porţilor de fotbal se ridică la 2,44 metri.

Gigi Buffon, nevinovatul portar care a fost “forfecat” de Ronaldo, a avut doar cuvinte de laudă la adresa portughezului. “În afara lui Messi, e singurul care poate decide un meci pe cont propriu. Ronaldo e la acelaşi nivel cu Maradona şi Pele”, a declarat portarul italian în vârstă de 40 de ani. “Simt o mare dezamăgire după acest rezultat şi pentru că nu vom reuşi să mergem mai departe. Dar contra unor asemenea adversari trebuie să recunoaştem că sunt mai buni decât noi”, a mai spus Buffon.


    Ronaldo, la antrenamentul de luni
Ronaldo, la antrenamentul de luni

Reuşita lui Ronaldo n-a fost una deloc întâmplătoare, fiind cunoscută mania lui Cristiano de a exersa lucruri care altora li se par imporibile. “Încercam de mult timp să dau un asemenea gol şi acum am reuşit”, a mărturisit portughezul. Cea mai bună dovadă e faptul că, luni, cu 24 de ore înaintea meciului, Cristiano Ronaldo a efectuat la un antrenament o “foarfecă” absolut identică.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net