Costea, golgheter după un an de absenţă

Ultima actualizare:
Mihai Costea marchează aproape  în fiecare meci  în Emirate
Mihai Costea marchează aproape în fiecare meci în Emirate

Atacantul de 31 de ani nu a bifat timp de un an nici un meci oficial din cauza unor probleme la genunchi. Dar acum, treptat, se transformă în „vârful” care în urmă cu opt sezoane era golgheterul Ligii I.

Cariera lui Costea era de câţiva ani în scădere. În ultima perioadă a ajuns la ruşii de la Arsenal Tula sau în Irak, la FC Zakho. A jucat doar câteva meciuri, dar o recidivă la genunchiul stâng, distrus încă din 2010 când portarul Brăneţ i-a rupt ligamentele, l-a făcut să se întoarcă acasă. A ajuns la CSM Râmnicu Vâlcea, club ce l-a lansat în fotbalul mare în urmă cu 12 ani. Aici s-a antrenat câteva luni şi a sperat că va găsi un contract în străinătate, dar în cele din urmă a acceptat să semneze cu „viperele albastre” până în iarnă. A jucat primul său meci de la revenire contra celor de la Dacia Unirea Brăila.

A fost golgheterul României în 2009

A semnat golul care a adus victoria, 1-0, şi la doar câteva zile distanţă a evoluat în etapa ce a adus CSM faţă în faţă cu Metalul Reşiţa. A marcat de patru ori şi a dat o pasă de gol, în victoria cu 5-2, devenind deja golgheterul echipei din liga a doua. Mâine, vâlcenii vor lupta cu cei de la Mioveni şi Florin speră să puncteze din nou. Costea a fost cel mai bun marcator din ţară, performanţă reuşită în ediţia 2008 – 2009 a Ligii I, când era la Universitatea Craiova. 

Cine este Florin Costea

  • A efectuat junioratul la Rarora Râmnicu Vâlcea, a jucat apoi la CSM Râmnicu Vâlcea, Universitatea Craiova, Steaua, Turnu Severin, CFR, Arsenal Tula, FC Zakho;
  • A debutat în Liga I în 2006, în meciul Universitatea Craiova – Poli Iaşi, 3-3, marcând un gol;
  • A câştigat un titlu de campion cu Steaua (2013);
  • A fost golgheterul Ligii I în sezonul 2008 – 2009, având 17 reuşite;
  • La echipa naţională a jucat de şase ori, dar nu a înscris;
  • A fost cotat la 4.000.000 €, acum costă doar 150.000 €.

Mihai, vedetă în Emirate


    Mihai Costea marchează aproape  în fiecare meci  în Emirate
Mihai Costea marchează aproape în fiecare meci în Emirate

Fratele mai mic al lui Florin Costea, Mihai, joacă la Al-Ittihad Kalba în Emiratele Arabe Unite. Acolo spera să ajungă şi atacantul CSM-ului, dar arabii l-au refuzat din cauza problemelor sale de sănătate. “Nilă”, aşa cum e poreclit Mihai, e un star al echipei, în vară contractul său fiind prelungit pentru încă un an şi salariul mărit. Până să ajungă în Emirate, Mihai avea o imagine proastă în ţară, după ce s-a judecat cu steliştii, a fost prins la pariuri şi avea o relaţie agitată cu o starletă. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net