Cosmin Contra: «Vreau să fiu primul antrenor român din Primera Division!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cosmin Contra a jucat nouă ani în Spania, la Alaves, Atletico Madrid şi Getafe. Acum, la 35 de ani, fostul internaţional român vrea să se impună în Primera Division şi ca antrenor, ceea ce ar reprezenta o premieră pentru un tehnician român.

După experienţa de la Timişoara, Contra a plecat din România şi a preluat pe Getafe III. „Guriţă" şi echipa sa ocupă locul 15 din 16 echipe în Liga a III-a din Spania, iar sâmbătă a pierdut la scor, 1-5, pe terenul lui Real Madrid. Cu toate acestea, fostul internaţional român are gânduri mari.

„Antrenez puşti de 17-18 ani şi sper ca la finalul acestui sezon să meargă câţiva dintre ei la echipa a doua a clubului. Vreau ca în doi ani să antrenez prima echipă a lui Getafe, aş fi primul antrenor român în Primera Division. Ar fi ceva foarte frumos dacă aş reuşi să dau zece jucători la formaţia secundă şi mai apoi să am ocazia să-i folosesc la echipa mare. Ţintesc sus şi sper să am această şansă", spune Contra.

„Guriţă" îi dă dreptate lui Răzvan Lucescu, cel care spusese că e foarte greu pentru un tehnician român să prindă un contract în Vest.

„Nu e greu, e foarte greu! E dificil să ajungi să antrenezi o grupă de copii şi juniori, ce să mai zic de prima echipă. Tocmai de aceea, când a venit această ofertă, am acceptat-o fără să mă gândesc prea mult", a afirmat fostul fundaş dreapta.

simeon stalpnicul png

Cosmin a fost invincibil la Poli

„Guriţă" şi-a început cariera de tehnician la Timişoara, întâi ca antrenor-jucător. Ulterior, a lăsat total echipamentul de joc şi a stat doar pe bancă. I-a condus pe bănăţeni în 11 etape de campionat în sezonul 2010-2011 şi a reuşit un parcurs incredibil, fiind neînvins.

S-a certat însă cu patronul Marian Iancu şi a plecat de la Poli, lăsând echipa pe locul doi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net