Cosmin Contra, o „Guriță” de scandal! Selecționerul le-a răspuns criticilor

Ultima actualizare:

    Cosmin Contra
Cosmin Contra

Cosmin Contra e în cel mai delicat moment de când a fost numit selecționer al României, la finalul anului 2017. După meciul cu Norvegia s-au înmulțit cei care îi contestă deciziile, iar „Guriță” a reacționat nervos, cu aceeași monedă.

Înainte de confruntarea de azi din Malta, una dintre principalele griji ale lui Contra a fost aceea de a răspunde acuzațiilor venite din diverse surse și de la numeroși oameni de fotbal. Pe scurt, selecționerului i se reproșează faptul că rezultatele de până acum au venit cu noroc, asta în timp ce criteriile sale de selecție ar trece prin filtrul unor amiciții cu impresari, în speță Lucian Marinescu și Anamaria Prodan. „Când n-am fost eu criticat de când am venit la națională? Sunt 22 de milioane de selecționeri, dar numai eu răspund. Eu încerc să fac echipa în funcție de adversar, dar și de lucrurile pe care le studiez la antrenamente. Sunt un antrenor norocos, toate rezultatele mele sunt bazate pe noroc, eu n-am nici un merit”, a declarat Contra vizibil iritat.

La o scurtă retrospectivă a meciurilor cu miză disputate de România cu „Guriță” pe bancă, putem spune că norocul a fost de partea tricolorilor, mai întâi în Liga Națiunilor, în tomna trecută. Ne referim aici la victoria din Lituania obținută în minutul 90+4, dar și egalul (0-0) smuls Serbiei la București după un meci dominat copios de oaspeții noștri. Apoi, în primele runde din preliminariile Euro 2020, România s-a bucurat de egalul norocos de la Oslo de vinerea trecută, dar în economia grupei a contat și acel 3-3 dramatic între contracandidatele Norvegia și Suedia. „Probabil acum vor fi alte voci care mă vor critica pentru echipa de start”, a mai spus Contra înainte de duelul cu Malta, referindu-se la deciziile total neinspirate pe care le-a avut în Norvegia, în special prin titularizările lui Grozav, Toșca și Anton. „Trebuie să fii zi de zi cu fotbaliști, să-i simți, să vorbești cu ei ca să-ți poți da cu părerea”, a completat Cosmin Contra, încă o săgeată trimisă spre cei care îi pun la îndoială munca de selecționer.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net