Cosmin Contra ne taie elanul în preliminariile Euro 2020. Selecţionerul şi-a pregătit scuzele

Ultima actualizare:

    Cosmin Contra
Cosmin Contra

Cu două săptămâni înaintea meciului crucial cu Norvegia, selecţionerul tricolorilor e mai degrabă pesimist.

Aflat în faţa unei confruntări cu caracter decisiv în preliminariile Euro 2020, Cosmin Contra a scos în faţă valoarea adversarilor, dar şi greutăţile cu care se confruntă fotbalul românesc.

Eşecul (1-2) din martie cu Suedia a făcut ca România să fie nevoită să scoată un rezultat pozitiv în partida din deplasare cu Norvegia, cealaltă contracandidată serioasă la ocuparea locului al doilea în grupă. Dacă pierd şi la Oslo, tricolorii s-ar depărta de obiectivul calificării la turneul dinal de anul viitor şi ar avea nevoie de o minune în meciurile din toamnă. Selecţionerul Contra simte deja presiunea întâlnirii de la 7 iunie şi încearcă să-şi construiască alibiuri în cazul în care lucrurile nu vor merge aşa cum îşi doreşte. „Aşteptările sunt întotdeauna de a face maximum de puncte, dar nu va fi uşor. Această generaţie a Norvegiei e considerată cea mai bună în ultimii 25-30 de ani. Fizic ne sunt superiori”, a declarat Contra, precizând că o victorie e ideală, iar un egal ne va menţine intacte şansele de calificare. Totuşi, performanţele norvegienilor îl contrazic pe Contra, nordicii calificându-se ultima dată la o competiţie majoră în urmă cu 19 ani, la Euro 2000.

De asemenea, „Guriţă” Contra a subliniat perioada neagră prin care trece fotbalul de la noi la nivelul echipelor de club, principala bază de selecţie pentru naţională. „Campionatul din România e unul disputat, dar sunt puţine meciuri cu intensitate şi agresivitate care să ne dea speranţe la nivel înalt”, a afirmat selecţionerul, care a scos în evidenţă şi eliminările premature din cupele europene suferite de echipele din Liga I în vara anului trecut. Cosmin Contra are dreptate, dar nici la acest capitol n-ar trebui să ne simţim inferiori norvegienilor. Campioana Rosenborg prinde constant grupele Ligii Europa, dar marea majoritate a internaţionalilor evoluează în alte campionate ale Bătrânului Continent, în general la echipe de mâna a doua.

Chiar dacă Ciprian Tătăruşanu n-a jucat deloc în ultima lună şi jumătate la Nantes, Cosmin Contra e tentat să meargă tot pe mâna lui în meciul cu Norvegia. „Situaţia lui nu depinde de el, n-au ajuns la o înţelegere de prelungire a contractului. Dar nu-mi fac probleme, e un jucător cu mare experienţă şi sunt sigur că nu e afectat de lipsa meciurilor”, a precizat selecţionerul. Rezervele lui Tătăruşanu ar urma să fie Ionuţ Radu de la Genoa şi Silviu Lung (Kayserispor). „Pantilimon şi Niţă am avut ceva probleme. Primul a intrat mai repede în vacanţă, la 5 mai, iar al doilea are o situaţie grea la Sparta Praga, care se pare că nu-l mai doreşte”, a completat Contra.

Clasamentul grupei după două etape

1. Spania    6p

2. Suedia     4p

3. România 3p

4. Malta      3p

5. Norvegia 1p

6. Feroe      0p

*Se califică la Euro 2020 primele două clasate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net