Cosmin Contra, după umilința cu Sepsi: ”Am fost o rușine de echipă”

Ultima actualizare:

    Dinamoviștii au jucat la Sfântu Gheorghe pentru prima dată în istorie în tricouri verziFOTO: Sportpictures.eu
Dinamoviștii au jucat la Sfântu Gheorghe pentru prima dată în istorie în tricouri verziFOTO: Sportpictures.eu

Dinamo ar putea fi obiect de studiu pentru antrenori, la capitolul ”așa nu”. Formația joacă mai prost cu fiecare meci, lucru contrar oricăror legi scrise și nescrise ale fotbalului. Ultima partidă a fost și cea mai rușinoasă. ”Câinii” au pierdut la Sfântu Georghe, cu Sepsi, cu 2-0, dar scorul e mic față de diferența din teren.

Fost selecționer al echipei naționale, Cosmin Contra trăiește un paradox: cu cât îi omogenizează mai mult pe străinii cu CV-uri impresionante pentru Liga 1 aduși la formația bucureșteană, cu atât aceștia joacă mai prost. Echipa a ajuns la patru înfrângeri consecutive, cu UTA (scor 0-1), cu FCSB (2-3), cu Univ. Craiova (0-1) și cu Sepsi (0-2), dar culmea penibilului a fost atinsă sâmbătă noapte, la Sfântu Gheorghe. Acolo unde gazdele s-au impus grație golurilor marcate de Achahbar, în minutul 29, și de Istvan Fulop, în minutul 77, dar dacă scorul ar fi fost 5-0 pentru Sepsi, nu s-ar fi mirat nimeni.

La finalul meciului, antrenorul Cosmin Contra era un car de nervi. El a recunoscut că a trăit cea mai mare umilință de când este antrenor și promite măsuri fără precedent. Evident, dacă va mai rămâne la echipă. ”Vreau să-mi cer scuze tuturor fanilor dinamoviști. Mie unul mi-e rușine că port sigla asta, că sunt antrenorul echipei. E inexplicabil ce s-a întâmplat, nu m-am așteptat să arătăm așa în seara asta. Felicitări pentru Sepsi. E fără cuvinte. Nu am nimic pozitiv de remarcat la jocul de astă-seară. Am fost o rușine de echipă, nu pot să explic evoluția asta”, a declarat ”Guriță”.

”Dacă ar juca salariile, am fi în Top 3”

El nu înțelege ce se întâmplă cu jucătorii străini, care sunt plătiți cu zeci de mii de euro pe lună, dar care joacă mai prost ca amatorii. „Salariile nu joacă. Din păcate. Dacă ar juca salariile, poate am fi în top trei din România. N-ar trebui să fie probleme cu adaptarea jucătorilor străini. Am lucrat bine la antrenamente, atât fizic, cât și tactic. Arătăm mult mai rău decât ar fi trebuit. Sincer, nu-mi găsesc cuvintele. Vreau să-mi cer scuze încă o dată pentru imaginea pe care am arătat-o. E meciul în care am arătat cel mai rău. Nu am avut nicio șansă, ne-au dominat din toate punctele de vedere. Intensitate, dueluri, joc. N-am avut personalitate, ne-a fost frică. Să nu faci o preluare cu om lângă tine, să pierzi atâtea mingi în terenul tău, să nu câștigi un duel. Pentru mine e un mare semnal de alarmă. Mă gândesc să joc cu tineri mai degrabă decât să bag fotbaliști cu experiență, dar care nu au personalitate. E inexplicabil pentru jucători care vin din campionate puternice. Să clacheze în maniera asta...”, a mai spus Contra la finalul meciului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net