Coșmarul lui Hațegan: a fost atins de un fotbalist depistat cu coronavirus

Ultima actualizare:

    Ovidiu HațeganFOTO: EPA
Ovidiu HațeganFOTO: EPA

Arbitrul FIFA Ovidiu Hațegan a povestit la Telekom Sport coșmarul prin care a trecut după meciul Valencia – Atalanta, scor 3-4, din Liga Campionilor, pe care l-a condus la centru. Ulterior, un jucător a fost depistat pozitiv la coronavirus și a început coșmarul pentru oficialul român.

”Unul dintre jucătorii acelui meci chiar a fost testat pozitiv cu coronavirus ulterior. M-am uitat după la partidă și am văzut că, la un moment dat, fotbalistul respectiv a venit la mine, m-a atins, și mi-a cerut scuze pentru o anumită fază. Am spus: «Dumnezeule!». Având în vedere situația din acest moment, nu aș mai fi arbitrat acel meci. Am încercat să mă feresc pe toată durata partidei. Eram atent mai ales la jucătorii celor de la Atalanta, nu la cei de la Valencia. Însă au fost și fazele penalty-urilor, când am fost nevoit să le explic regulamentul portarilor și, deci, să mă apropii de ei”, a explicat Ovidiu Hațegan, la Telekom Sport. El recunoaște că a avut o reținere când a primit delegarea. ”În momentul în care am primit delegarea, cu 5-6 zile înainte de meci, am avut o strângere de inimă. Ni s-a spus că e ok, că jucăm fără spectatori şi totul este în regulă, pentru că cei de la Atalanta sunt cantonaţi, sunt în izolare, au aproape o carantină totală la centrul lor sportiv din Bergamo, că sunt controlaţi periodic şi toată lumea este negativă şi nu reprezintă niciun pericol”, a spus Haţegan. Din fericire, după perioada de autoizolare a făcut și testul antivirus și acesta a ieșit negativ.

Cum totul este în regulă din punct de vedere al sănătății, Hațegan s-a transformat în lider sindical. El vrea să negocieze cu FRF și LPF un contract colectiv pentru arbitri, astfel încât aceștia să primească de-a lungul întregului an o sumă fixă, deoarece, în fața unor stări ca aceasta, când campionatul e întrerupt, ”cavalerii fluierului” nu au nici un fel de asigurare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net