Cornel Dinu, cădere nervoasă după moartea soţiei

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

“Abia mai am inimă să trăiesc”. Sunt singurele cuvintele pe care Cornel Dinu le-a spus ieri, după moartea soţiei sale. Silvia Dinu (63 de ani) s-a stins de dimineaţă, după o luptă lungă cu diabetul, care a lăsat-o fără picioare. Fiul lor, Corneluş, este cel care s-a ocupat de toate pregătirile pentru înmormântare.

După 12 de ani în care a dus o luptă nedreaptă cu boala, organismul Silviei a cedat. Medicii au declarat decesul ieri dimineaţă, iar la aflarea veştii „Mister" a suferit o cădere nervoasă.

Corneluş, singurul fiu al familiei Dinu, este cel care a mai găsit putere să se ocupe de organizarea înmormântării. Dacă în septembrie râdea fericit alături de mama lui la nunta mult visată, acum parcă nu-i venea să creadă că trebuie să caute un sicriu.

Una din ultimele apariţii în public, la nunta fiului

simeon stalpnicul png

După ce a stat de vorbă cu medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, acesta a intrat cu lacrimi în ochi în sediul unei firme de pompe funebre, aflată în zona Dorobanţi din Bucureşti. A ieşit după jumătate de oră, a tras nervos din ţigară, apoi, s-a îndreptat către Cimitirul Militar, locul unde va avea loc înmormântarea.

Cornel Dinu e cu psihicul la pământ de când s-a produs tragedia, mai ales că alături de „Silvioara", aşa cum o răsfăţa, a petrecut peste 35 de ani.

Corneluș, fiul soţilor Dinu, a fost ieri la firma de pompe funebre și la cimitir

simeon stalpnicul png

Cei doi s-au cunoscut în studenţie, când au urmat cursurile Facultăţii de Drept. După ce au absolvit, a urmat nunta, în 1977, iar 11 ani mai târziu, în viaţa lor a apărut şi Corneluş, naşul de cununie cât şi cel care l-a botezat pe băiat, fiind marele scriitor Fănuş Neagu.

Dacă „Mister" a urmat cariera de fotbalist, în schimb Silvia a profesat ca jurist, mai întâi la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, apoi la Ministerul Sănătăţii, după care la trei spitale concomitent: Oftalmologie, „Grigore Alexandrescu" şi Chirurgie Plastică şi Arsuri.

simeon stalpnicul png

Dar odată cu trecerea anilor, diabetul o chinuia din ce în ce mai rău. Dinu suferea enorm văzând starea soţiei sale. „Procurorul" a intrat în depresie , iar moartea lui Nero, ciobănescul său german, şi acum, în vară, decesul lui Fănuş Neagu, l-au dus şi pe el pe patul de spital. A fost operat pe cord, s-a refăcut, iar în septembrie, el şi Silvia participau fericiţi la nunta lui Corneluş.

Îşi doreau să fie bunici şi sperau ca în scurt timp să li se îndeplinească dorinţa. Însă, sfârşitul lui noiembrie avea să o găsească pe Silvia internată de urgenţă, iar pe „Mister" într-o stare psihică deplorabilă.

Soţiei sale îi era amputat şi al doilea picior. Şi totuşi, spera că nu-şi va pierde marea iubire. Ieri dimineaţă, speranţele s-au năruit. Silvia îl părăsea. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, la Cimitirul Bellu din Capitală.

Suferea de diabet de 12 ani

„Silvia s-a stins, azi-dimineaţă (n.r. ieri), la ora 4.30, în secţia de Terapie Intensivă. Decesul a survenit din cauza unei insuficienţe cardio-respiratorii. A făcut stop cardio-respirator. A fost depăşită de situaţie. Am făcut tot posibilul să o salvăm, însă nu s-a mai putut. Mare mirare că a mai trăit şi atât, deoarece starea sa era foarte gravă. De fapt, cred că dânsa n-a mai vrut să trăiască, după atâţia ani de chin", ne-a declarat prof. dr. Şerban Brădişteanu, şeful secţie de Chirurgie Cardiovasculară, de la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Silvia Dinu a fost diagnosticată, în urmă cu 12 ani, cu diabet. Aceasta a fost boala de bază, care, în timp, a dus la alte complicaţii. A făcut arterită periferică. O boală care se caracterizează prin dezvoltarea unor "dopuri"în interiorul vaselor de sânge, motiv pentru care acestea se îngustează, iar sângele nu mai circulă bine.

Mai mult, diabetul i-a provocat şi probleme oftalmologice. Anul trecut, medicii i-au amputat piciorul stâng, deoarece leziunile vaselor de sânge erau foarte mari. Săptămâna trecută, Silvia Dinu şi-a pierdut şi piciorul drept, din aceeaşi cauză.

Pe lângă diabet şi arterită, soţia lui Cornel Dinu avea ciroză, insuficienţă renală, pentru care făcea dializă, dar şi probleme cu inima. De altfel, în urmă cu câţiva ani, ea a suferit o operaţie pe cord, la Milano.

«A fost un om foarte generos»

Prietenii Silviei Dinu sunt devastaţi de dispariţia acesteia. Numai cuvinte frumoase au pentru amica lor. Prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Boli Oftalmologice din Bucureşti, era prietenă foarte bună cu soţia "procurorului".

A fost printre puţinii oameni care au vizitat-o la spital, în ultimele zile de viaţă. Prof. Monica Pop ne-a spus că se cunoştea cu Silvia Dinu de o viaţă.

Silvia, alături de Monica Pop

"Silvia s-a angajat la noi în spital, ca jurist, în urmă cu vreo 20 de ani. Ne-am împrietenit foarte repede, pentru că era un om deosebit. Toată lumea o iubea. A fost foarte generoasă, le cumpăra copiilor din spital hăinuţe, dulciuri, jucării", ne-a mărturisit prof. Monica Pop.

Medicul ne-a mai spus că erau un grup de prieteni foarte buni, din care făcea parte şi Silvia Dinu. "Ne vedeam o dată pe lună cu toţii. Ultima oară, ne-am întâlnit la un restaurant, în urmă cu câteva luni. Silvia era foarte optimistă şi curajoasă, deşi avea piciorul stâng amputat. Ne spusese că aştepta să-şi pună proteză.

Mai citeşte:Cornel Dinu, cu sufletul împietrit de durere: «Abia mai am inimă să trăiesc. A suferit mult săraca»

Silvia Dinu, în ultimul interviu: «Nu vreau să vină sfârşitul, băiatul meu abia s-a însurat. Vreau nepoţi»

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net