Copos, ţeapă de 900.000 € dată jucătorilor

Ultima actualizare:

George Copos avea de recuperat de la Rapid prin firmele sale cea mai mare sumă, 23,5 milioane de euro. Fiind cel mai mare creditor, asta i-a permis să dicteze condiţiile pentru toată lumea. Cum el a renunţat la toată această sumă, şi restul creditorilor, inclusiv jucătorii, au fost obligaţi să-şi ia adio de la cea mai mare parte din bani. Asta înseamnă că cei care sperau să-şi recupereze datoriile de la Rapid vor primi acum sume simbolice.

Cei mai afectaţi sunt însă cei 19 jucători, care aveau de primit 2% din totalul datoriilor de aproape 50 de milioane de euro. Asta însemna un milion de euro pentru ei, dar la votul de ieri s-a decis ca aceştia să nu mai primească decât 100.0000 de euro, şi aceia în decursul următorilor trei ani. Tactica este o ruşine, jucătorii, prezenţi şi ei la vot, urmând practic să încaseze în medie 5.200 de euro fiecare.

„Am rămas cu gura căscată când am auzit că vom lua doar 10%. Poate ne gândim să jucăm şi noi tot de 10%. E scandalos. Cui îi convine să muncească şi să fie plătit cu a zecea parte, şi aia în trei ani. N-avem însă ce face. Trebuie să jucăm fotbal", a declarat unul dintre jucătorii păgubiţi.

După aprobarea planului de reorganizare, datoriile de 50 de milioane de euro ale Rapidului s-au diminuat la o sumă modică. „Sper ca în urma lămuririi acestei situaţii, Gruia Stoica să preia clubul. Ar avea de achitat acum doar 6,5 milioane de euro. Eu am stins toate datoriile care erau necesare pentru luarea licenţei, împrumutându-mă din nou la bancă cu două milioane de euro. Simt o apăsare în stomac şi nu mai pot să mă uit la fotbal. Nu mai vreau sa ma implic", a afirmat George Copos după decizie.

Cei 19 jucători care vor împărţi 100.000 de euro

Actuali jucători: Ovidiu Herea, Ştefan Grigorie,  Nicolae Grigore, Mihai Roman,  Alexandru Ioniţă, Alexandru Dăescu, Crisitian Oros,  Cătălin Păun , Andrei Ciolacu, Ionuţ Voicu

Foşti jucători: Paul Codrea,Tavares Ezequias, Marius Bilaşco, Milos Pavlovici, Lucian Răduţă, Romeo Surdu, Ovidiu Burcă, Rui Duarte, Călin Albuţ

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net