Copii fără minte. Naționala sub 19 ani a ratat Euro în 8 minute

Ultima actualizare:

    Naționala sub 19 ani a ratat prostește calificarea la Campionatul European după ce a avut 1-0 în minutul 83 al meciului cu Ucraina și îi ajungea și egalulClick!
Naționala sub 19 ani a ratat prostește calificarea la Campionatul European după ce a avut 1-0 în minutul 83 al meciului cu Ucraina și îi ajungea și egalulClick!

Puștii lui Adrian Boiangiu ne-au făcut să sperăm că viitorul poate suna în sfârșit mai bine și pentru noi, care ne-am cam săturat să vedem turnee finale la televizor. Mățan și compania au fost atât de aproape să intre în primele opt echipe ale continentului încât parcă simțeam deja briza finlandeză. N-aveam cum să nu dăm însă cu mucii în fasole pe final. Ne e în genă.

România a avut un Tur de Elită bun, dar n-a reușit să valorifice până la final avantajul terenului propriu. După două victorii foarte frumoase cu Serbia și Suedia, ucrainenii nu le-au lăsat să ne bucurăm și au demonstrat că sunt niște specialiști ai finalurilor de partidă. S-au ținut scai și cu sârbii, iar pe noi ne-au ars în ultimele 10 minute, deși de dominat ne-au dominat tot meciul. O cursă fantastică a lui Micovschi, un mijlocaș stânga de la Genoa, l-a pus pe Moruțan în postura de singur cu poarta goală, iar acesta a înscris doar după ce ratase și mingea i-a revenit în picior din portarul advers. Era minutul 77 și treaba părea cam rezolvată pe Iie Oană, din Ploiești. Botoșăneanul care la vară va veni la București tinde să calce însă mai degrabă pe urmele viitorului său coleg, Denis Alibec, și a zis că trebuie să-și scoată neapărat tricoul pentru a simți la intensitate maximă bucuria golului.

Moruțan, înger și demon pentru tricolori

A uitat că avea un galben, iar arbitrul i l-a arătat, corect și previzibil, pe al doilea. Astfel, cu om în minus, drama din finalul meciului era așteptată, dar parcă minutele treceau și ucrainenii nu știau nici ei cum exact s-o bage în poartă. Vlad, portarul care îi va căra probabil mult și bine bagajul lui Bălgrădean la FCSB, le-a luminat drumul cu lanterna printr-o ieșire aiurea la o centrare, iar Safronov, de la Dnipropetrovsk, nu a ratat. Din păcate, era abia minutul 84 și cu încă cinci de prelungire aveau să se mai joace 11 până la ultimul fluier. Ne-am panicat, nu mai are rost să spunem că românește, iar în minutul 90+2 Mykolenko ne-a dat cu securea în cap după ce craioveanul Screciu s-a făcut mic ca un jalon în fața unui ucrainean, iar Vlad a mai alunecat o dată între buturi.

Ce să faci? Fotbal pare că știm ceva, dar avem nevoie de o lobotomie, celebra operație neconvențională pe creier care are ca țintă restartarea cunoștinței de sine și implicit a mentalității. Fără să ne trezim într-o dată gândind altfel nu putem să obținem decât performanțe conjuncturale. Și la vară, imediat după Mondialul din Rusia, dați pe un post internațional ca să le vedeți pe Finlanda, Norvegia, Anglia, Italia, Portugalia, Franța, Turcia și Ucraina la Europeanul scandinav sub 19 ani. Noi vom fi tot pe plajă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net