Contra: "Naţionala e sfântă pentru mine. Ştiu ce mă aşteaptă". Ce planuri îndrăzneţe are noul selecţioner!

contra_burleanu.jpg

Vineri şi luni jucăm cu Muntenegru şi Serbia primele două partide din noua competiţie înfiinţată de UEFA, dar pentru a ne apropia Euro 2020 trebuie rezolvate câteva neajunsuri
Foto Click!

Cosmin Contra a fost prezentat oficial în această seară drept selecţioner al României, cu obiectivul calificării la Campionatul European din 2020.

Cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, într-o parte, şi cu Mihai Stoichiţă, şeful Comisiei Tehnice care a aruncat cu prima piatră în Christoph Daum, în cealaltă parte, "Guriţă" s-a declarat entuziasmat, onorat şi a promis multă muncă. Am mai auzit toate acestea, dar sperăm ca de data asta să se şi îndelpinească! 

"Vreau să mulțumesc membrilor Comisiei Tehnice că m-au propus, domnului președinte că a acceptat și Comitetului Executiv că a fost de acord. E un vis împlinit. Mi-am dorit mult să antrenez echipa națională. Mi-a venit repede această șansă. Sunt pregătit pentru această provocare. Știu ce mă așteaptă. Știu că vin într-un moment greu. Sper să revenim acolo unde ne este locul. Este cel mai important pas din cariera mea.

E același sentiment ca și cum aș antrena o echipă de top. E o responsabilitate foarte mare. Nu există ceva mai tare decât atât. Cred că am acumulat suficientă experiență. Cred că sunt capabil să completez cu alte multe lucruri care pot face să se echilibreze balanța. Am învățat multe de când am început cariera de antrenor. Sunt bine pregătit și pot lua anumite decizii în momente grele. Trebuie să revenim în a doua urnă valorică. Suntem o echipă lipsită de agresivitate, nu trebuie să le mai fie frică de nimeni. Trebuie să compensăm anumite deficiențe în joc cu dorință și muncă. E nevoie de un spirit de luptă așa cum are Lobonț. E nevoie de un spirit de echipă, iar el are toate aceste calități. Vreau să facă parte din stafful meu pe viitor", a spus Contra.

Vrea să-l readucă la naţională pe Radu Ştefan

Noul selecţioner a mai spus că are planuri mari cu readucerea la lot a unui jucător care s-a autoexclus în trecut. "Cred că mă va ajuta foarte mult. Stafful este format din Adrian Mihalcea - antrenor secund, Javy Reyes - preparator fizic, la antrenor cu portarii am avut 2-3 interviuri și vom lua o decizie. Da, merg la Roma pentru a-l convinge pe Ștefan Radu. Știu situația lui și înțeleg că în mare parte nu e prea decis să revină la națională. Dar voi încerca să-l conving", a declarat Cosmin Contra la conferinţa de presă de la Casa Fotbalului.

"Sunt extrem de bucuros că selecționer este Cosmin Contra. Îi mulțumesc și lui Christoph Daum și staffului său, pentru ceea ce a dezvoltat aici. Trebuie să apreciem ce a făcut bun. Mă bucur că vine cu inima deschisă la națională și că vrea să demonstreze tot ce poate pentru echipa pe care o iubește. Îi doresc tot binele din lume lui Cosmin", a declarat şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.  

contra.jpg

Cosmin Contra şi-a propus să schimbe cheful jucătorilor de a veni la echipa naţională
Foto Click!
Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1