Contra, înaintea debututlui ca selecționer: ” Sper ca la aceste meciuri să se vadă o mică schimbare”

Ultima actualizare:

    Cosmin Contra e selecţionerul Românieifoto: sportpictures.eu
Cosmin Contra e selecţionerul Românieifoto: sportpictures.eu

Cosmin Contra se află în fața celui mai imporftant meci al său la echipa națională: cel de debut din postura de selecționer.

"Începem un nou drum la echipa naţională. Am venit într-un moment greu la naţională şi noi, antrenorii, depindem întotdeauna de rezultate. Selecţionerul dinaintea mea nu a avut rezultate şi asta l-a condamnat să nu mai continue. Eu am găsit aici un grup foarte bun, o atmosferă plăcută, cu poftă de antrenamente, de a prinde ideile pe care le-am transmis. Au fost nişte idei simple şi sper ca în aceste două meciuri să se vadă o mică schimbare, pentru că nu pot să schimb foarte mult. Vreau să se vadă altceva, să se vadă o altă atitudine, că luptăm pentru fiecare minge. Din ceea ce am văzut la antrenamente, băieţii sunt foarte receptivi şi nu cred că vor fi probleme de a schimba unele idei. Soarta a făcut ca debutul meu să fie pe un stadion unde eu am lucrat, am câştigat un trofeu, cu nişte suporteri extraordinari şi îmi va face enormă plăcere să mă întorc”, a declarat Contra.

Tehnicianul spune că partidele cu selecţionatele Kazahstanului şi Danemracei sunt foarte importante în perspectiva menţinerii naţionalei în a treia grupa valorică: "Sunt foarte importante aceste două meciuri, asta le-am transmis şi băieţilor. Trebuie să rămânem în grupa C valorică pentru a fi capi de serie la tragerea la sorţi pentru Liga Naţiunilor. Sunt importante din acest punct de vedere dar se adaugă în plus o altă motivaţie, să răzbunăm după ani buni o generaţie. Sper să putem să facem lucrul ăsta. Toţi jucătorii pe care îi am sub observaţie sunt pariurile mele, sper ca mulţi dintre ei să devină certitudini. Am încercat să mă axez pe jocul Kazahstanului în şedinţele video pentru a le transmite jucătorilor ceea ce vreau de la ei”.

Cosmin Contra a afirmat că spre deosebire de postul de antrenor al echipei Dinamo, ocupat în trecut, la echipa naţională este mult mai dificil, fiind nevoit să transmită ideile tactice jucătorilor într-un timp foarte scurt.

"Sunt mari diferenţe, am încercat cât am putut să mă acomodez cu această nouă meserie, este total diferită. Ai doar două zile în care să-ţi impui ideile şi nu e uşor. La echipa naţională ideile trebuie cuprinse în două antrenamente. Nu este uşor, dar eu cred că am cei mai buni jucători din România şi asimilează foarte repede ceea ce lucrăm la antrenamente. Avem nevoie să ne luptăm de la egal la egal cu aceste două echipe, sunt două echipe puternice şi avem nevoie de prospeţime. Deci vor fi ceva schimbări în aceste două meciuri. E normal să am emoţiile de dinaintea unui vis împlit, dar când va începe meciul voi redeveni Cosmin Contra. Acela sunt eu, care mă agit pe margine tot timpul, pentru a transmite energie jucătorilor”, a mai spus Contra.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net