Contra, fii ca ei!

Ultima actualizare:

    Cosmin Contra e selecţionerul Românieifoto: sportpictures.eu
Cosmin Contra e selecţionerul Românieifoto: sportpictures.eu

„Guriţă” va debuta azi pe banca naţionalei, iar trecutul arată că selecţionerii care au fost numiţi în septembrie au avut succes, Hagi şi Iordănescu stând mărturie.

Cosmin Contra va conduce primul său joc în faţa celor din Kazahstan, el fiind instalat în fruntea “tricolorilor” la data de 22 septembrie. În aceeaşi lună, dar în 2001, “Regele” învingea Ungaria, iar “Generalul, în 1993, trecea de Insulele Feroe cu 4-0.

“Începem un nou drum la naţională. Am venit într-un moment greu şi noi, antrenorii, depindem întotdeauna de rezultate. Selecţionerul dinaintea mea nu le-a avut şi asta l-a condamnat. Dar, am găsit aici un grup foarte bun, o atmosferă plăcută, cu poftă de antrenamente, de a prinde ideile pe care le-am transmis. Sper ca în aceste două meciuri să se vadă o mică schimbare, o altă atitudine, că ne luptăm pentru fiecare minge”, a spus “Guriţă”. Obiectivul său nu pare atât de greu de realizat, chiar dacă în meciul tur “tricolorii” doar au remizat cu reprezentativa Kazahstanului, 0-0. Totuşi, fostul dinamovist are de partea sa exemple demne de urmat. În 2001, Gică Hagi îşi începea munca la prima reprezentativă în septembrie şi atunci a obţinut un succes istoric la Budapesta. A învins Ungaria cu 2-0, meciul contând în preliminariile Mondialului din 2002, turneu ce până la urmă nu l-am bifat din cauza eşecului din barajul cu Slovenia. Tot la începutul lui septembrie, în 1993, Anghel Iordănescu a venit ca selecţioner şi-n doar o săptămână a zdrobit Insulele Feroe, 4-0, în preliminariile CM 1994, golurile fiind marcate de Răducioiu. “Soarta a făcut ca debutul meu să fie pe un stadion unde am lucrat, am câştigat un trofeu şi unde sunt nişte suporteri extraordinari. Îmi va face enormă plăcere să mă întorc”, a anunţat pe final Contra referindu-se la faptul că meciul cu Kazahstan se va juca pe arena “Ilie Oană” din Ploieşti, acolo unde el a pregătit-o pe Petrolul Ploieşti. 

image
image
image
image
image
image
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net