Contra: «Adio, Petrolul! Bun găsit, Getafe!»

Ultima actualizare:

    Cosmin Contra a plecat  ieri la Madrid, iar azi  va fi numit antrenor  principal la Getafe
Cosmin Contra a plecat ieri la Madrid, iar azi va fi numit antrenor principal la Getafe

Trei meciuri în 2014 au fost suficiente pentru ca visul Petrolului lui Contra, Mutu şi Zicu să fie spulberat. Cinci puncte din nouă câştigate şi doar o posibilă Cupă în faţă n-au fost suficiente pentru a-l ţine pe "Guriţă" la Ploieşti. La primul telefon din Spania, antrenorul i-a lăsat baltă pe "Lupii galbeni" şi a luat primul zbor spre Madrid.

Marea oportunitate a lui Cosmin Contra de a demonstra că e cineva în antrenorat se numeşte Getafe. Echipa de la periferia capitalei Spaniei a avut o primă parte de sezon extraordinară, care a dus-o până pe locul cinci, în apropierea locurilor de Liga Campionilor. Odată cu iarna au îngheţat însă şi performanţele jucătorilor lui Luis Garcia şi până în acest moment Getafe are 12 meciuri consecutive fără victorie în Primera Division. Deşi în retur spaniolii au beneficiat şi de aportul atacantului român, Ciprian Marica, această serie neagră de opt înfrângeri şi patru egaluri au coborât echipa până pe locul 15, cu doar un punct peste linia retrogradării.

Ultima înfrângere, 0-2, suferită sâmbătă, la ultima clasată, Betis Sevilla, a umplut paharul şi antrenorul Luis Garcia a fost demis. Cum Contra a fost în calcul şi la începutul anului, când de asemenea se vorbea despre schimbarea lui Garcia, dar i s-a mai dat totuşi o şansă, românul a primit acum primul telefon. Contra a calculat rapid câştigurile şi pierderile şi, realizaând că a pierdut contactul cu Steaua după egalul, 0-0, de la Ceahlăul, a spus da.

Astfel, în doar câteva ore, "Guriţă" a reziliat contractul cu Petrolul şi a zburat spre Spania pentru a încheia unul nou cu Getafe, singura echipă din Primera fără victorie în 2014. "Începând de astăzi (nr. ieri), contractul dintre Petrolul Ploieşti şi antrenorul Cosmin Contra s-a încheiat. Clubul nostru a luat act de dorinţa tehnicianului Contra de a renunţa la funcţie, în favoarea unei cariere în Spania. Având în vedere performanţele obţinute la FC Petrolul şi tot ce a însemnat prezenţa sa la Ploieşti în ultimul an şi jumătate, clubul nostru a considerat absolut normal să-l înţeleagă şi să-i respecte decizia", a fost poziţia prahovenilor exprimată printr-un comunicat oficial. Astfel, aventura de aproape doi ani a lui Contra pe "Ilie Oană" se încheie subit, lăsând în urmă o Cupă a României.

"Mulţumesc conducerii clubului pentru faptul că m-a înţeles şi am încredere că şi suporterii vor face acelaşi lucru. Petrolul va rămâne mereu în sufletul meu, este clubul care m-a lansat ca antrenor in fotbalul mare şi voi încerca toată viaţa să-l ajut, la fel ca şi pe toţi oamenii implicaţi în acest proiect", a declarat Contra, care de la lupta la titlu a plecat să se bată alături de Marica pentru salvarea de la retrogradare.

Mutu, abandonat la Petrolul Ploieşti

Plecarea lui Cosmin Contra la Getafe i-a lăsat cu gurile căscate pe toţi jucătorii Petrolului, dar mai ales pe nou veniţii, Mutu, Zicu, Toto Tamuz şi "brigade" spaniolilor. Aceştia au ajuns la Ploieşti în mare parte prin lobby-ul şi garanţia lui Contra, iar acum se simt trădaţi şi lăsaţi în urmă pentru a juca sub comanda unui alt antrenor, cu care nu se ştie dacă se vor înţelege.

Răzvan Lucescu e favorit

Şefii Petrolului Ploieşti au fost luaţi prin surprindere de despărţirea de Contra, dar zarurile au fost aruncate şi nu se mai poate face nimic. Finanţatorul Dan Capră trebuie acum să-i găsească acestuia de urgenţă un înlocuitor, iar variantele sunt destule. Valeriu Răchită cunoaşte clubul, e liber de contract. Nici Petre Grigoraş, Dorinel Munteanu sau Răzvan Lucescu n-au angajamente şi pot fi luaţi în calcul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net