Confruntarea titanilor în CFR Cluj - Universitatea Craiova

Ultima actualizare:

    CFR Cluj si Universitatea Craiova isi disputa derby-ul ultimei etape a turului din Liga 1FOTO: Mediafax
CFR Cluj si Universitatea Craiova isi disputa derby-ul ultimei etape a turului din Liga 1FOTO: Mediafax

Programată sâmbătă seară, de la ora 20.30, partida dintre CFR Cluj și Universitatea Craiova, reprezintă șocul ultimei etape a turului Ligii 1. Ea reprezintă, totodată, și o confruntare de cinci stele între antrenorii Dan Petrescu și Victor Pițurcă.

Prin prisma prezenței celor doi tehnicieni pe băncile tehnice, toată lumea se așteaptă la un meci foarte tacticizat. Asta pentru că amândoi antrenorii sunt recunoscuți pentru faptul că știu foarte bine să închidă jocul adversarei și să profite de breșele apărute în defensiva adversă. Chiar dacă joacă în deplasare, oltenii sunt deciși să obțină victoria. “Jucăm la campiona ţării, însă mergem numai cu gândul la victorie. Avem nevoie de cele trei puncte şi ne dorim victoria. Sper să putem să şi reuşim. Ne-am pregătit foarte bine împreună cu jucătorii pe care i-am avut la dispoziţie”, a declarat Victor Pițurcă. Acesta a mai condus o singură dată o echipă împotriva formației clujene și a pierdut, tot în Gruia. Era 3 decembrie 2010 când Universitatea Craiova patronată de Adrian Mititelu a fost învinsă cu scorul de 2-1, unul din goluri fiind marcat de un atacant aflat și acum în lotul ardelenilor, Lacina Traore.

Pentru a mai ridica presiunea de pe umerii elevilor săi, fostul selecționer a ținut să afirme că, în opinia lui, acesta nu este un derby. ”Nu cred că trebuie considerat un derby. Într-adevăr e echipa de pe primul loc, noi suntem locul trei în momentul de faţă. L-am pregătit normal, cum ne-am pregătit întotdeauna. Întâlnim jucători buni, puternici. Ne-am luat nişte măsuri şi ne vom lua pentru acest joc, însă e un joc ca toate cele. Nu e atât de important cum ar fi de exemplu în play-off. Jucătorii sunt la o capacitate foarte bună fizic. E mai greu să prindem pe CFR cum i-a prins Viitorul. Însă în fotbal se poate întâmpla orice. Ne aşteptăm să întâlnim un CFR extrem de puternic”, a mai spus Piţurcă.

De partea cealaltă, Dan Petrescu, care se va afla pentru prima dată față în față cu fostul său antrenor de la națională sau coechipier din marea echipă a Stelei de la finalul anilor ’80, și-a anunțat deja intențiile defensive: ”Craiova este mult mai puternică cu jucătorii pe care i-a adus. A adus foarte mulţi jucători de când a venit Piţurcă. În atac sunt mult mai puternici acum. Parcă anul trecut nu au fost aşa puternici. E clar că şi experienţa lui Piţurcă este importantă şi sunt sigur că va fi un meci aşa cum au fost toate cu Craiova, pe muchie de cuţit, ori o victorie la un gol ori un rezultat de egalitate, pentru că aşa au fost toate meciurile cu ei”, a declarat ”Bursucul”. El a avut însă și o bucurie: jucătorii săi au putut avea câteva zile de pauză după o primă jumătate de sezon infernală. ”A fost o pauză binevenită pentru noi, se strânseseră multe meciuri jucate la rând. Acum să vedem dacă jucătorii vor avea atitudinea de la antrenament, pentru că s-au antrenat foarte bine. Acum rămâne ca eu să fiu inspirat să aleg cei mai în formă jucători”, a mai spus Dan Petrescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net