Concurs la FRF: «Super-Dan» şi alţii

Ultima actualizare:

    Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

FRF-ul lui Răzvan Burleanu, prin intermediul Comisiei Tehnice, începe astăzi procedura pentru numirea unui nou antrenor la echipa naţională. Toate semnele indică însă iminenta numire a lui Dan Petrescu la cârma tricolorilor.

După 14 ani de antrenorat, atât în ţară, cât şi prin diverse locuri din lume, a venit timpul ca Dan Petrescu să-şi împlinească primul dintre cele trei mari visuri ale sale. „Îmi doresc să conduc la un moment dat Steaua, naţionala sau pe Chelsea”, spunea fostul internaţional la începuturile carierei de tehnician. Cum o colaborare cu Gigi Becali e greu de închipuit, iar la Chelsea probabil că nu va ajunge niciodată, „Super-Dan” vede acum larg deschisă poarta echipei naţionale.

Luni, 11 septembrie, la Federaţie, membrii Comisiei Tehnice îşi vor da cu părerea despre diverse nume de selecţioner, dar preşedintele Răzvan Burleanu are deja un favorit clar, Dan Petrescu. Actualul antrenor de la CFR Cluj are un as în mânecă, acela că s-a dezis de conflictul de idei dintre „Generaţia de Aur”, din care face parte, şi FRF-ul lui Burleanu. „Ce treabă am eu cu Federaţia? Nu vreau să particip la alegeri, vreau să fiu doar antrenor. Oricine îşi doreşte să lucreze la naţională. Am aproape 100 de selecţii şi vreau să ajung acolo într-o zi”, a spus recent Petrescu. Sub contract cu CFR Cluj până în 2019, antrenorul de 49 de ani va trebui însă să-i convingă pe conducătorii grupării ardelene că trenul echipei naţionale nu va trece de multe ori prin gara sa.

simeon stalpnicul png

Cum şansele lui Dan Petrescu de a deveni selecţioner sunt de aproximativ 60 de procente, există şi variante de rezervă, cum ar fi Cosmin Contra sau Walter Zenga. La capitolul „şi alţii”, antrenorul lui Dinamo e plasat în postura cea mai favorabilă, şansele sale fiind estimate la 25 la sută. Referitor la Zenga, italianul are deja experienţă în negocierile cu Burleanu, el fiind unul dintre antrenorii cu care FRF a discutat în vara anului trecut, după Euro 2016.

Hagi ar vrea, dar nu poate

simeon stalpnicul png

Cei care l-ar dori pe Gică Hagi la conducerea naţionalei trebuie să mai aştepte. Atât timp cât Federaţia se va afla în mâinile lui Răzvan Burleanu, e imposibil ca „Regele” să fie numit selecţioner, cu atât mai mult cu cât e implicat activ la Viitorul. „Am un club, nu pot să încurc borcanele, pot doar să dau un sfat. Când n-o să mai am club, o să mă gândesc”, a spus Hagi.

Rednic: «Nu mă tatonează nimeni»

simeon stalpnicul png

Aflat pe val în Belgia, acolo unde a dus-o pe Mouscron în fruntea clasamentului, Mircea Rednic spune că nu a fost contactat de nimeni de la Federaţie. “Doar voi mă tatonaţi (n.r. - jurnaliştii), în rest nu mă tatonează nimeni. Aia cu Comisia Tehnică e de faţadă, preşedintele e responsabil. Eu am discutat cu Burleanu, el nu e rău intenţionat, dar problema sunt oamenii pe care şi i-a ales”, a declarat Rednic.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net