Concurență dură în Liga I: doi pe loc pentru play-off!

Ultima actualizare:

    FCSB și Dinamo nu se află deocamdată pe loc de play-off
FCSB și Dinamo nu se află deocamdată pe loc de play-off

Vineri începe ultima etapă a turului în Liga I, cu 12 echipe care emit pretenții la primele șase locuri.

De când campionatul intern se desfășoară în actualul sistem, concurența la pozițiile de play-off n-a fost niciodată atât de dură. De la liderul CFR Cluj până la Hermannstadt (locul 12), toate formațiile au șanse considerabile să se bată în primăvară pentru titlu și cupe europene.

„Dubla” naționalei cu Insulele Feroe și Norvegia a trecut, astfel că Liga I își reintră de vineri în drepturi, cu primele meciuri din etapa a 13-a. Pe nesimțite, s-a ajuns la finalul turului în sezonul regular, astfel că se pot trage deja primele concluzii referitoare la lupta pentru accesul în play-off. Privind clasamentul, remarcăm o aglomerație teribilă de o parte și de alta a locului șase, ultima poziție care va permite accesul în elită. Mai exact, 12 echipe din 14 sunt înșirate pe parcursul a numai 13 puncte, astfel că orice e posibil în etapele rămase de disputat. La această oră, codașele Academica Clinceni și FC Voluntari par să fie singurele grupări care se pot concentra încă de pe-acum la evitarea retrogradării, în play-out. În rest, de la CFR Cluj (locul 1) la Hermannstadt (locul 12), bătălia va fi cruntă, sibienii aflându-se la numai cinci puncte de „norocosul” loc 6. De altfel, evoluând vineri seară pe teren propriu contra celor de la Voluntari, Hermannstadt (cu noul antrenor Eugen Neagoe pe bancă) are posibilitatea de a strânge și mai tare clasamentul în zona superioară.

Dacă e să găsim o justificare pentru această situație încordată, FCSB și Dinamo ar fi primele „vinovate”. Cei doi granzi ai Ligii I au avut starturi catastrofale de sezon, cochetând inclusiv cu „lanterna roșie” și permițând echipelor considerate mai mici să adune puncte prețioase și să se înscrie în cursa pentru play-off. Așa se face că FCSB și Dinamo sunt acum pe locurile 10, respectiv 11, iar în primele șase echipe ale Ligii I s-au infiltrat Gaz Metan, Poli Iași sau FC Botoșani.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Trabzonspor Fenerbahce (EPA) jpg
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net