Comunicat emoţionant al "Şepcilor roşii" pentru rapidişti. Vezi mesajul clujenilor!

Ultima actualizare:

1. Asociaţia "Şepcile Roşii 1919", îşi exprimă susţinerea adevăratelor valori în domeniul fenomenului sportiv: onoare, respect, tradiţie. Consecvenţi întâiului nostru mentor, Dr. Iuliu Haţieganu, unul din fondatorii "U" Cluj, considerăm că menirea acestui fenomen este de a construi caractere, respectând partenerul de competiţie.

2. După aproape 25 de ani de liberă manifestare în lumea sportivă din ţara noastră, îndeosebi în fotbalul românesc, participanţii şi comentatorii sportivi apelează la idei, mijloace şi forme de relatare a competiţiei sportive, îngrijorător de mult sub nivelul altor ţări democratice, avansate din punct de vedere sportiv şi nu numai. Modelele de sportivi, patroni de cluburi, preşedinţi, jurnalişti sportivi, comentatori, reprezintă în fapt contramodele. Efectul dezastruos asupra educaţiei tinerei generaţii este evident! Rezultatele foarte slabe, pe plan internaţional, atât sportive cât şi cele de cultură sportivă, se văd cu prisosinţă.

3. Facem un apel la toţi iubitorii sportului, îndeosebi la suporterii echipelor româneşti de fotbal, pentru unirea forţelor înspre a salva sănătatea fenomenului sportiv, îndeosebi cel fotbalistic, cu implicaţii complexe asupra societăţii româneşti. Putem să educăm noi înşine diriguitorii federaţiilor şi ligilor ce activează în Romania! În fotbalul românesc preşedinţii acestora, în funcţii de peste 20 de ani, şi-au demonstrat incapacitatea managerială şi curaţenia morală.

4. Cei care văd în gestul suporterilor rapidişti o nouă ocazie de răfuială şi confruntare, de manipulare şi dezbinare, sunt demni de sancţionarea marelui public, cel căruia i se oferă spectacolul fotbalistic. Apelul la o formă extremă, greva foamei, este un semnal de disperare, în lipsa altor mijloace de convingere în comunicarea dintre suporteri şi sefii federaţiei şi ligii. Este grav că acest semnal serios al suporterilor rapidişti este tratat cel putin superficial de massmedia, cluburi, FRF, LPF şi întreaga societate românească.

Îngrijoraţi de forma extremă la care au ajuns să apeleze în confruntarea lor cu FRF şi LPF, îi asigurăm pe suporterii rapidişti de tot respectul şi susţinerea noastră pentru demnitatea cu care îşi apără cauza!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net