Clujenii, la lecția de scoțiană în Liga Campionilor

Ultima actualizare:

    Deac e unul dintre cei mai experimentați jucători de la CFR ClujFOTO: Sportpictures.eu
Deac e unul dintre cei mai experimentați jucători de la CFR ClujFOTO: Sportpictures.eu

CFR Cluj se află în fața unuia dintre cele mai importante meciuri disputate acasă în ultimii ani. Partida cu Celtic Glasgow, din prima manșă a turului 3 preliminar al Ligii Campionilor, este văzută ca o finală de jucătorii lui Dan Petrescu. Întâlnirea va avea loc diseară, de la ora 21.00, și va fi transmisă în direct pe Look Sport și Digi Sport.

Clujenii sunt la două meciuri de play-off-ul Ligii Campionilor și doar scoțienii de la Celtic le mai stau în cale. După ce au eliminat Astana și Maccabi Tel Aviv, fotbaliștii lui Dan Petrescu sunt încărcați de optimism și cred cu tărie că pot trece de Celtic. Unul dintre cei mai experimentați jucători ai campioanei, Ciprian Deac, explică de ce el și coechipierii se gândesc că pot ajunge în play-off-ul Ligii Campionilor.

”Nu mergem cu gândul că nu avem nici o șansă, ei sunt favoriți, dar nu mai avem nimic de pierdut, am început din turul 1, am ajuns în turul 3, sperăm să trecem de Celtic, să ajungem în play-off... Nu-i ușor să pleci din turul 1, să depășești echipe grele cum am făcut noi, dar am arătat că putem trece de oricine”, a declarat el.

Mijlocașul de 33 de ani al echipei din Gruia și-a făcut calculele înainte de ”dubla” cu Celtic. ”Dacă vom face un meci bun, vom obține un rezultat pozitiv. Meciurile din cupele europene sunt diferite față de cele din campionat, așa că va fi un meci de care pe care. Noi avem stilul nostru, este important să ne facem jocul și să nu primim gol acasă, apoi vom vedea în Scoția ce va fi”, a mai spus Deac.

Pentru mulți dintre ceferiști, partidele cu Celtic din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, reprezintă punctul maxim al carierei, iar ei nu vor să dea cu piciorul șansei pe care o au. Este și cazul mijlocașului Mihai Bordeianu, câștigător a două titluri de campion și a unei Supercupe cu CFR Cluj. ”Pentru mine va fi cel mai important meci al carierei, n-am mai jucat genul acesta de meciuri. Știu că va fi greu, dar avem încredere că putem trece mai departe. Mulți au fost sceptici în privința noastră, dar noi ne-am văzut de treabă și oricât au încercat alții să ne destabilizeze, am crezut în noi și ne-am văzut de drumul nostru”, a declarat Bordeianu.

Mijlocașul în vârstă de 27 de ani mărturisește că Celtic nu mai are secrete pentru el și coechipierii săi și spune că știe ce are de făcut echipa sa pentru a ajunge în play-off-ul Ligii Campionilor.

”Trebuie să jucăm mai bine, să fim mai încrezători, să avem alt ritm, întâlnim un adversar mai agresiv, cu un joc bazat mai pe forță, Celtic nu joacă precum celelalte două echipe pe care le-a eliminat, Astana și Maccabi, mult mai tehnice și mai puțin agresive. Știm absolut totul despre ce fac cei de la Celtic. Orice copil când se apucă de fotbal visează să joace în Liga Campionilor. Mai avem de muncă, greul acum începe, am făcut doi pași importanți, dar drumul încă e lung”, a încheiat el.

Căpitanul Camora: ”Ei sunt favoriți, dar noi putem face surpriza”

Căpitanul CFR-ului, Mario Camora, jucător călit în multe bătălii europene cu clujenii, știe că echipa lui pornește cu șansa a doua, dar, de asemenea, e conștient că nu banii vor juca. ”Toți ne dorim în Liga Campionilor, este greu, dar nu imposibil. Împreună putem să eliminăm pe Celtic. Ei sunt favoriți, dar noi putem face surpriza. Suntem mai aproape de grupe, dar nu s-a câștigat încă nimic. Trebuie să fim cu picioarele pe pământ, mai avem patru finale pe care trebuie să le câștigăm, indiferent în grupele cărei competiții ajungem. Ne dorim cu toții să auzim imnul Ligii Campionilor în Gruia”l a declarat Mario Camora.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net