"Clau-gol", din nou antrenor după 536 de zile

Ultima actualizare:

    Claudiu Niculescu  are ca obiectiv  evitarea  retrogradăriiFOTO: Mediafax
Claudiu Niculescu are ca obiectiv evitarea retrogradăriiFOTO: Mediafax

Tehnicianul de 40 de ani a luat o pauză îndelungată în carieră, de un an şi jumătate. Acum a preluat clubul ilfovean, dar visul său este să o antreneze pe Dinamo, echipa unde a cunoscut gloria ca jucător.

La 17 octombrie 2015, CS Mioveni a jucat cu CSM Râmnicu Vâlcea şi a pierdut cu 1-0. A fost ultima partidă a argeşenilor cu Niculescu la conducere, şefii hotărând să se despartă de el din cauza rezultatelor slabe. Fostul mare atacant al roş-albilor nu s-a grăbit să dea curs altor oferte, ci a preferat un post bine plătit ca analist sportiv la un post tv. 

Totuşi a decis să revină în sportul-rege şi a semnat cu FC Voluntari. Echipa sa va juca azi cu FC Botoşani, dispută ce va însemna şi debutul lui Claudiu la trupa din Ilfov, dar şi întoarcerea sa printre antrenori după o pauză de 536 de zile. „Sunt bucuros că am ajuns până la urmă antrenor la FC Voluntari, fiindcă au mai fost tratative în trecut. Asta a fost a patra încercare, iar noi discutam de trei ani”, a spus cel poreclit „Clau-gol”. 

Apoi, a dezvăluit: „Am un obiectiv clar începând din vară, acela ca-n sezonul următor să ne calificăm în play-off”. În prezent, cei de la Voluntari sunt în play-out, acolo unde lupta se dă pentru a evita retrogradarea. „Am mai avut oferte şi-n urmă cu două săptămâni, şi-n iarnă, dar le-am refuzat...de la Pandurii, de la Târgu Mureş. Oricum, îmi doresc ca-n viitor să o antrenez pe Dinamo. Poate acum nu e momentul, nu e vremea mea, dar vom vedea ce va fi peste un an sau doi, poate voi fi pe banca echipei mele de suflet”, a explicat Claudiu. Obiectivul lui este evitarea retrogradării.

Revine în Liga I după cinci ani

Niculescu a condus până acum echipe ca Universitatea Cluj (2012), Bihor Oradea (2012-2013), Damila Măciuca (2013), CSM Râmnicu Vâlcea (2013 - 2014) şi CS Mioveni (2014 - 2015). Interesant e că singura experienţă ca antrenor al unei formaţii din prima ligă a fost la trupa din Cluj, iar acum la Voluntari, Claudiu bifează ca tehnician un joc din Liga I după o pauză de aproape cinci ani. El a plecat de la Universitatea după un eşec cu Pandurii şi o ceartă cu preşedintele de atunci, Anamaria Prodan.  

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net