Ciprian Marica: «Ne-au făcut de râs»

Ultima actualizare:

    Ciprian Marica a lipsit de la meciurile naţionalei cu Ungaria şi GreciaFoto: Mediafax
Ciprian Marica a lipsit de la meciurile naţionalei cu Ungaria şi GreciaFoto: Mediafax

România va juca fără spectatori meciul extrem de greu cu Finlanda, de pe teren propriu, din preliminariile Europeanului din 2016. Incidentele de la partida cu Ungaria ”păgubesc” şi federaţia cu 110.000 de euro, amenda pe care forul European îi obligă pe românii să o plătească.

Incidentele de la Budapesta, atunci când fanii români, stelişti şi dinamovişti, s-au bîtut între ei înainte de meciul naţionalei cu Ungaria, a atras sancţiuni pentru ”tricolori”. Un meci cu portţile închis şi amendă. Partida cu Finalnda, ultima pe teren propiu din Campania de calificare la Campionatul European din Franţa se va disputa pe Arena Naţională, la 8 octombrie, dar fără spectatori.

Fotbaliştii primei representative sunt supăraţi că nu vor avea parte de susţinerea publicului şi, prin vocea lui Ciprian Marica, au luat atitudine vizavi de comportamentul ultraşilor.

"Este un meci decisiv de calificare şi băieţii vor fi lipsiţi de un sprijin extrem de important: tribuna! Am făcut apel în repetate rânduri la fanii naţionalei, am cerut încurajările voastre nu doar pentru a găsi un subiect de discuţie. Eu, personal am avut nevoie fizic, dacă pot să spun aşa, de susţinerea voastră, am avut altă energie, altă motivaţie, altă agresivitate sportivă când vă vedeam acolo, cu tricouri cu tricolor, când vă auzeam scandările. Din păcate, la un meci crucial de calificare, tricolorii vor fi lipsiţi de acest sprijin. Din ce cauză? Pentru că atunci când trebuia să dominăm galeria maghiară, să demonstrăm că suntem moderni, suntem civilizaţi, suntem mai buni, am ales să ne batem între noi pe stadion, la Budapesta! Ne-am făcut de râs cu bătăile astea fără sens şi ne-am făcut singuri probleme! Fotbalul fără fani nu e chiar un sport! E trist, e sumbru, e greu să joci pe un stadion gol! Ca şi când ai munci într-un spaţiu izolat total de lume, sau ca şi când te-ai relaxa într-o cameră goala, doar cu pereţii”, s-a exprimat Marica. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net