Ciprian Deac: ”Am trăit clipe de groază”

Ultima actualizare:

    Ciprian Deac a marcat golul victorieiFOTO: Sportpictures.eu
Ciprian Deac a marcat golul victorieiFOTO: Sportpictures.eu

CFR Cluj a revenit pe teren după pauza forțată luată după izbucnirea focarului de coronavirus care s-a dovedit a fi doar o eroare. Ardelenii au învins cu 1-0 pe FC Botoșani și au rămas în plasa liderului, Universitatea Craiova, după un gol contestat. La finalul partidei, jucătorii clujeniau povestit coșmarul prin care au trecut în ultimele 10 zile.

Ciprian Deac, autorul golului victoriei în minutul 41, din penalty, a declarat că a trecut prin cea mai grea săptămână din viață, chiar dacă el nu a fost depisat pozitiv. ”Mă bucur că am reuşit să câştigăm, a fost o săptămână foarte grea, mă bucur că am câştigat pentru colegii noştri, pentru cei din staff-ul tehnic care sunt din păcate în spital. Am jucat cu gândul la ei în seara asta. În seara aceasta am fost echipa aia dinainte de pandemie. Am avut o săptămână foarte grea. Nu ţin minte să mai fi avut o săptămână în care să dorm 3-4 ore. A fost un stres incredibil, am trăit clipe de groază. Nu ştiu ce să zic, din fericire ne bucurăm că am scăpat foarte mulţi. Din păcate nu am scăpat toţi. Nu am reuşit să dormim, pentru că a fost un stres foarte mare. A fost foarte greu pentru că nu ne-am antrenat. Am fost pe drum, joi seara spre vineri dimineaţa am condus toată noaptea, nu am dormit niciun coleg... Când vedeam salvările că pleacă o dată la o oră, la două ore nu mi-a venit să cred. A fost foarte greu şi nici acum nu mi-am revenit, am fost foarte obosit, nu am reuşit să dorm mai deloc. Când am ajuns la Mogoşoaia şi am auzit de Adi Păun toţi ne întrebam dacă am avut virusul cât am fost acasă şi ne făceam griji pentru familiile noastre”, a declarat internaționalul român.

Antrenorul Dan Petrescu este în continuare în spital

Un alt titular, Andrei Burcă, a povestit cum a decurs perioada de izolare de aproape o săptămână petrecută la Mogoșoaia: „ Să nu te antrenezi zece zile aproape, este imposibil. Ce am păţit la Mogoşoaia... Eu am stat cu Adiţă (n.r. - Păun) în cameră şi m-au izolat într-o cameră, sâmbătă, până vineri, îmi lăsau mâncarea la uşă şi plecau şi nu am văzut pe nimeni. Cel puţin psihic am fost... Toată echipa. Şi când speram joi să vină rezultatele şi să fie negative la toţi, pentru că nu am interacţionat cu nimeni, s-a întâmplat acel lucru şi ne-a deranjat foarte tare”, a spus Burcă, referindu-se la greșeala de testare căreia i-au căzut victimă nu mai puțin de 23 de jucători și membri ai staff-ului și reclamată și de CFR Cluj într-un comunicat oficial. Concret, 23 de componenți ai clubului au fost anunțați ca pozitivi după un control suplimentar făcut la o clinică din București, numai că atunci când au ajuns la Cluj s-a constatat că ei nu fuseseră niciodată bolnavi! ”Nu ştiu ce o să se întâmple cu clubul, dacă vor să dea în judecată, dar pe mine m-a deranjat foarte tare ce spune lumea, că facem scenarii ca să nu jucăm cu FCSB. Eu mi-am anunţat familia direct, că am coronavirus, că este imposibil să nu am, că asta este, mergem înainte şi vedem ce se întâmplă cu boala. Am văzut simptomele la Adiţă, adică mi-a spus că a avut febrtă, dar nu prea mare şi l-a durut capul o zi, în rest sper să se facă repede cât mai bine, nu doar el, ci toţi oameni, tot staff-ul pentru că avem nevoie de ei”, a mai spus Burcă, jucător care, ca și Deac, s-a numărat printre puținii depistați negativ de fiecare dată.

Din păcate, aflat pe lista celor bolnavi de-adevăratelea, antrenorul Dan Petrescu încă se simte rău. ”Dan este în continuare în spital, este sub supraveghere medicală şi atent monitorizat de toţi doctorii”, a declarat directorul sportiv al ardelenilor, Marius Bilaşco.

Victorie contestată de adversari

Meciul de la Cluj a fost decis de un penalty acordat eronat de centralul Marius Avram, după un duel între Hăruț și Pereira. Deac a transformat în minutul 41 și așa s-a scris istoria meciului. La finalul partidei, patronul botoșănenilor, Valeriu Iftime, l-a făcut praf pe arbitru: ”Nu e o greşeală de arbitraj. E o hoţie fără doar şi poate. Hoţie, nu e prostie. Că de prost, e prost sigur. Acel 11 metri e inventat. Prostia e prostie, se vede, după care faultul pe care îl face marele fotbalist Burcă la Keyta nu e măcar de galben? Mă dezgustă pur şi simplu. Tocmai de aceea e prost, că nu a văzut. După aia e hoţ. Întâi e prost, că nu vede, după aia e hoţ. Sunt dezgustat. Să facă Avram cu ăştia fotbal! Clujul fură, încearcă să facă orice... Îi bate cu arbitrul pe FCSB şi o să fie un tărăboi... Apoi o să fie la Craiova care pe care, care a plătit cel mai bine arbitrul. Nu mai vreau să aud de fotbal măcar o săptămână, să mă calmez", a declarat Iftime, la Digi Sport.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net