Cine pică din „morişcă”? 8 echipe se bat pe 3 locuri în play-off-ul Ligii I

dinamo.jpg

Dinamo are cele mai mici şanse să prindă play-off-ul
Citeste tot despre: 

Lupta pentru ultimele trei locuri libere din play-off va face primele victime la finalul acestei săptămâni.

Antepenultima etapă din sezonul regular al Ligii I propune trei meciuri directe între echipele implicate în bătălia pentru play-off. Dinamo, Gaz Metan, Hermannstadt sunt formaţiile cele mai expuse să iasă din cursă.

Între locurile 4 (ocupat de Astra) şi 11 (deţinut de Dinamo), avem opt echipe despărţite de numai şapte puncte, toate sperând să prindă în cele din urmă „finala de şase” a campionatului, acolo unde se va da lupta pentru titlu şi pentru cupele europene. Sita va cerne destul de puternic la finalul acestei săptămâni, în condiţiile în care avem trei „derby-uri” între contracandidate, începând cu întâlnirea Viitorul – Poli Iaşi de vineri şi continuând duminică, atunci când se joacă Gaz Metan – Sepsi şi Dinamo – Botoşani.

Analizând clasamentul, e destul de clar că Dinamo, Gaz Metan şi Hermannstadt au nevoie de un procentaj de sută la sută (trei victorii în ultimele trei meciuri) pentru a spera cu şanse reale la play-off. „Câinii” lui Mircea Rednic au departe cel mai uşor program dintre toate cele opt rivale, dar orice pas greşit, inclusiv un rezultat de egalitate, va însemna mai mult ca sigur capitularea şi intrarea în play-out.

În afara meciurilor de şase puncte între echipele direct implicate, ierarhia finală va fi „arbitrată” de două dintre cele trei formaţii care şi-au asigurat deja prezenţa în play-off. Astfel, campioana CFR Cluj are trei partide cu implicaţii în „morişca” de la mijlocul clasamentului (cu Astra, Iaşi şi Sepsi), iar CSU Craiova se va întâlni în aceste runde decisive cu Hermannstadt şi cu Astra.

Există şi un scenariu al rezultatelor din această etapă care va păstra în cursă toate cele opt formaţii. Astfel, dacă Iaşiul învinge la Viitorul, Gaz Metan o bate pe Sepsi, Dinamo trece de Botoşani, Hermannstadt ia toate punctele cu Craiova, iar Astra pierde cu CFR, vom asista la un „infern” al calculelor în ultimele două runde, între locurile 4-11 urmând să fie o distanţă de numai patru puncte.

 

Programul celor 8 candidate la play-off

 

Astra – 35p

CFR Cluj (d)

Hermannstadt (a)

Craiova (d)

 

Viitorul – 34p

Poli Iaşi (a)

Sepsi (d)

Botoşani (a)

 

Sepsi – 33p

Gaz Metan (d)

Viitorul (a)

CFR Cluj (d)

 

Botoşani – 32p

Dinamo (d)

Gaz Metan (a)

Viitorul (d)

 

Poli Iaşi – 31p

Viitorul (d)

CFR Cluj (a)

Hermannstadt (d)

 

Hermannstadt – 29p

Craiova (a)

Astra (d)

Poli Iaşi (a)

 

Gaz Metan – 29p

Sepsi (a)

Botoşani (d)

Călăraşi (a)

 

Dinamo – 28p

Botoşani (a)

Călăraşi (d)

Chiajna (a)

Loading...