Cine muşcă mai tare, "câinii" sau "leii" ?

Ultima actualizare:

    Cele două echipe se războiesc diseară în „Groapa” din Ştefan cel Mare într-un meci care poate să distrugă fie şansele la titlu al Craiovei, fie cele la play-off ale lui DinamoFOTO: Sportpictures.eu
Cele două echipe se războiesc diseară în „Groapa” din Ştefan cel Mare într-un meci care poate să distrugă fie şansele la titlu al Craiovei, fie cele la play-off ale lui DinamoFOTO: Sportpictures.eu

Prima etapă din 2018 în Liga 1, începută vineri cu Sepsi – Timişoara, propune şi primul şoc: Dinamo – Craiova. Această partidă a fost tot timpul una a orgoliilor, perioada sub Gigi Neţoiu, când oltenii nu erau decât cobaii bucureştenilor, alimentând şi mai mult ura. Multe întâlniri nu au avut altă miză decât tranşarea unei bătălii din acest război al orgoliilor, dar acum sunt bani pe masă şi s-au ascuţit dinţii.

Dinamo a mutat întâlnirea pe Ştefan cel Mare şi speră ca acolo să aibă o susţinere mult mai călduroasă din partea fanilor, cam supăraţi pe echipă în finalul lui 2017. Trupa lui Vasile Miriuţă e acum în afara play-off-ului, dar la egalitate de puncte cu campioana Viitorul, un punct sub FC Botoşani şi trei mai puţine în clasament decât Astra Giurgiu, adversari absolut accesibili în aceste ultime patru etape din sezonul regular. Pentru asta nu e însă loc de paşi greşiţi, orice gafă putând fi decisivă şi urmând să trimită a doua cea mai titrată echipă din istoria României în lupta ruşinoasă pentru evitarea retrogradării. De partea cealaltă, Craiova s-a apropiat de FCSB şi CFR şi a prins mare încredere mai ales după victoria entuziasmantă în faţa ardelenilor în chiar ultima etapă de dinaintea întreruperii campionatului. Totuşi, oltenii au patru puncte mai puţine decât roş-albaştrii şi şase sub trupa lui Dan Petrescu şi doar înjumătăţirea lor în play-off îi poate introduce în lupta la titlu, dacă rămân măcar aşa.

Ultimele patru partide s-au încheiat la egalitate

Echipa lui Devis Mangia are însă două feţe şi alternează meciurile senzaţionale de pe Ion Oblemenco, unde primeşte o susţinere fantastică, cu sincopele din deplasare, aşa cum a fost acel 0-0 de la Mediaş. De asta se tem şi alb-albaştrii înaintea acestei deplasări complicate, mai ales că ultima lor victorie departe de casă datează de pe 20 octombrie 2017, adică din urmă cu 3 luni şi jumătate. În aceste condiţii, cu ambele având pistolul la tâmplă, meciul de azi nu poate arăta decât ca o luptă între o haită de câini şi una de lei, ambele muşcând din duşmani cât de tare pot. Cu atât mai bine pentru spectatori, care după două remize cu scoruri de 2-2 au şansa să vadă un nou meci spectaculos. Unul care poate de această dată va fi şi tranşat de cineva. Asta pentru că ultimele patru partide directe s-au încheiat la egalitate, Dinamo învingând ultima dată pe Craiova în februarie 2017, scor 2-1, pe Arena Naţională, iar oltenii bifând ultimul succes în faţa „câinilor” în octombrie 2016, cu acelaşi scor.

Torje redebutează în Liga 1 după 2353 de zile

Toţi jucătorii care vor fi implicaţi diseară în Dinamo – Craiova îşi vor primi doza lor de emoţie, dar unul dintre „câini” va avea parte de ceva suplimentar. Gabriel Torje, cel mai răsunător transfer al iernii în Liga 1, poate juca din nou în tricoul alb-roşu după 6 ani, 5 luni şi o săptămână, sau 2353 de zile de la ultima apariţie sub steagul lui Dinamo. În 2011, „Piticul” îşi lua la revedere de la Ştefan cel Mare şi pleca la Udinese după un meci cu Oţelul Galaţi, jucat pe 28 august şi câştigat cu 2-1. Culmea, a fost şi decisiv atunci, Torje oferindu-i în minutul 80 lui Marius Niculae pasa golului victoriei.


    Ultimele partide dintre cele două echipe s-au lăsat cu scandalFOTO: Sportpictures.eu
Ultimele partide dintre cele două echipe s-au lăsat cu scandalFOTO: Sportpictures.eu
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net