Cine îl salvează pe Adi Mutu? FC Voluntari a evitat retrogradarea directă

Ultima actualizare:

    Adi Mutu vrea s-o menţină pe FC Voluntari în Liga I
Adi Mutu vrea s-o menţină pe FC Voluntari în Liga I

Adi Mutu a fost la un pas de a-şi începe cariera de antrenor cu o retrogradare ruşinoasă. „Briliantul” n-a scăpat însă de emoţii, Voluntariul urmând să se dueleze cu Chindia Târgovişte pentru un loc în sezonul următor al Ligii I.

Adi Mutu a fost la un pas de a-şi începe cariera de antrenor cu o retrogradare ruşinoasă. „Briliantul” n-a scăpat însă de emoţii, Voluntariul urmând să se dueleze cu Chindia Târgovişte pentru un loc în sezonul următor al Ligii I.

Doar două victorii în nouă meciuri a bifat Mutu la conducerea celor de la FC Voluntari, echipă care a reuşit printr-o mică minune să prindă poziţia a şasea în play-out, cea care oferă un colac de salvare pentru menţinerea în eşalonul de elită. Dacă n-ar fi fost decizia eronată a centralului Colţescu din finalul meciului cu deja retrogradata Juventus (2-2), Mutu şi ai săi erau acum în liga a doua. Penalty-ul fantomă transformat de Cernat în minutul 88 ţine în viaţă gruparea antrenată de Mutu, cel puţin până la ora barajului cu Chindia Târgovişte. „Dacă mai trăiesc astfel de meciuri, o să mă vedeţi ca Richard Gere. A fost de infarct, bine că am luat punctul şi mergem la baraj”, a declarat Mutu despre partida pe care Voluntariul ar fi trebuit s-o câştige fără nici un fel de emoţie.

În ciuda evoluţiei slabe a echipei sale, Adi Mutu e sută la sută convins că jucătorii săi vor continua în Liga I şi la anul. Astfel, deşi are în faţă barajul cu Chindia, fostul internaţional se gândeşte la stagiunea următoare, o greşeală care s-ar putea să-l coste. „Mi-am asumat un risc pe care îl ştiam. Nu am experienţă în antrenorat, dar am experienţă în fotbal. Trebuie să formăm o echipă competitivă pentru la anul. Antrenorul trebuie să înceapă un sezon de la început şi să-şi facă strategia şi transferurile. O să vedeţi că voi salva această echipă”, a completat plin de încredere Adi Mutu.

Puţinii suporteri ai celor de la Voluntari au taxat evoluţia palidă a echipie lui Mutu în meciul cu Juventus, o parte a fanilor cerând insistent demisia antrenorului. „E normal că mi-au cerut demisia. Când eşti la retrogradare, ce-aţi vrea, să mi se dea premiu? Pe mine astfel de momente mă motivează să devin mai bun şi să-mi îndeplinesc obiectivele”, a comentat tehnicianul de la FC Voluntari.

Antrenorul Timişoarei, Rică Neaga, a trecut de la extaz la agonie în finalul partidelor de sâmbătă seară. „Din punctul meu de vedere, eram grupul care merita să rămână în prima ligă. N-a fost să fie. S-a terminat trist, munca noastră de un an s-a dus în câteva minute. Au fost şi probleme financiare la Timişoara, dar au fost şi alte lucruri, erorile de arbitraj. Au fost erori foarte mari în acest play-out”, a declarat Neaga.

Barajul de menţinere în Liga I dintre FC Voluntari şi Chindia Târgovişte va avea loc la 9 şi 13 iunie, ordinea meciurilor urmând să fie stabilită prin tragere la sorţi.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net