Cine e mai bun? Ianis Hagi sau George Țucudean?

Ultima actualizare:

    Ianis Hagi și George Țucudean se vor afla sâmbătă față în fațăFOTO: Sportpictures.eu
Ianis Hagi și George Țucudean se vor afla sâmbătă față în fațăFOTO: Sportpictures.eu

După ce a reușit să învingă pe FCSB chiar la București, Viitorul vrea să continue seria victoriilor din play-off și împotriva liderului Ligii 1, CFR Cluj. Programat diseară, la Ovidiu, meciul este interesant și prin prisma duelului dintre Ianis Hagi și George Țucudean, doi dintre cei mai în formă jucători ai campionatului.

Aflat într-o formă de zile mari, după ce a învins aproape de unul singur pe FCSB, cu un gol și o pasă de gol, Ianis Hagi este principalul atu al constănțenilor în meciul de diseară (ora 20.30). El este deja obișnuit să joace contra CFR-ului, în fața cărora a și marcat în acest sezon o dată. A făcut-o chiar când trebuia, în turul campionatului regulat, atunci când a adus victoria Viitorului chiar la Cluj, înscriind din penalty, în minutul 90, golul de 2-1. Aceea a fost însă a doua reușită din carieră a lui Ianis împotriva ardelenilor. El a mai marcat, tot de la 11 m, în play-off-ul campionatului trecut, dar atunci echipa lui a fost învinsă cu 2-1. Revenind la întrecerea actuală, trebuie spus că Hagi jr. e unul dintre cei mai folosiți jucători din echipa sa. El a evoluat în 24 de meciuri, adunând în total 2.124 de minute pe teren. În acestea a marcat 7 goluri și a reușit să dea 5 pase de gol, acestea fiind, de fapt, momentele care îl bucură cel mai mult pe tatăl său, după cum a și recunoscut ”Regele” după victoria cu FCSB: ”Ianis a început să joace ca un număr 10 veritabil. El trebuie în principal să îi servească pe atacanți cu baloane de gol și mă bucur că a înțeles acest lucru”, a spus Gică Hagi la începutul săptămânii.

De partea cealaltă, CFR Cluj îl are ca vârf de lance pe George Țucudean. Golgheterul campionatului, cu 16 goluri, atacantul readus în fotbalul mare acum trei ani chiar de Gică Hagi, la Viitorul, traversează cel mai bun sezon al carierei. A adus puncte importante de-a lungul campionatului pentru CFR Cluj, chiar dacă nu a jucat decât 1.776 de minute în 23 de meciuri. Pentru arădean, Viitorul este una dintre victimele preferate, el marcând de-a lungul timpului de 9 ori împotriva echipei lui Hagi. Patru goluri au fost reușite în tricoul ardelenilor, două chiar în actuala ediție de campionat. Dacă în tur, când Clujul a pierdut cu 2-1, nu a avut decât meritul de a fi deschis scorul, echipa lui fiind învinsă pe propriul teren, el a adus trei puncte extreme de importante în retur, când a reușit unicul gol al victoriei cu 1-0 obținute de ardeleni chiar la malul mării.

Ianis Hagi (20 de ani)

24 de meciuri

7 goluri

5 pase de gol

2.124 minute

George Țucudean (27 de ani)

23 de meciuri

16 goluri

2 pase de gol

1.776 minute

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net