Cine calcă pe urmele Germaniei? Iată când vor începe campionatele în Europa

Ultima actualizare:

    Marți seară, de la ora 19.30, va avea loc marele meci Borussia Dortmund - Bayern MunchenFoto: Guliver/ GettyImages
Marți seară, de la ora 19.30, va avea loc marele meci Borussia Dortmund - Bayern MunchenFoto: Guliver/ GettyImages

Cu fiecare zi care trece, apar noi vești bune legate de reluarea meciurilor de fotbal. Aproape toate marile campionate se pregătesc de restart, iar jucătorii au început, în cea mai mare parte, pregătirea. Iată cum se prezintă situația pe ”Bătrânul Continent”.

Ca și în timpul în care sportul se desfășura așa cum eram obișnuiți cu toții, privirile sunt îndreptate asupra marilor campionate, din Anglia, Italia, Spania, Germania și Franța. Iar lucrurile sună bine. Cu excepția Ligue 1, care a fost anulată în acest sezon din cauza condițiilor puse de Guvernul Franței, celelalte patru campionate au fost sau vor fi reluate. De Bundesliga deja știe toată lumea, pentru că de două weekend-uri toți microbiștii stau cu ochii pe televizoare pentru a urmări partidele din primele două divizii germane. Iar dacă ar fi să ne luăm după anunțurile făcute de guvernele țărilor lor, în viitorul nu prea îndepărtat, vom putea retrăi emoțiile meciurilor și în Italia, Spania sau Anglia.

Dacă totul merge bine, în weekend-ul 12-14 iunie, am putea avea un adevărat festival de partide, căci atât Serie A, cât și Primera Division au primit acceptul de a relua competițiile atunci. Și politicienii din Marea Britanie au anunțat că meciurile s-ar putea relua la 13-14 iunie, însă acolo există un curent format din antrenori și jucători care cer ca reluarea celui mai puternic campionat din lume să fie amânată măcar până în 19 iunie, dacă nu cumva chiar mai târziu, spre finalul lunii. Ei motivează că, în condițiile în care au reluat pregătirea în condiții speciale de o săptămână, nu au suficient timp pentru a se pregăti astfel încât să poată juca meciuri oficiale fără teama de a li se accidenta jucătorii.

Tot în acel weekend, care se va transforma într-unul de poveste dacă planurile vor deveni realitate – ar trebui să înceapă și Liga 1. Deocamdată, jucătorii se antrenează în condiții speciale de cantonament și de pregătire, pe grupe de câte 4, încă din 15 mai. Conform anunțurilor venite de la MTS, cel mai târziu la 1 iunie se vor relua și antrenamentele colective.

Dacă unele țări se pregătesc să reia competițiile, există câteva unde acestea au fost oprite de tot din cauza pandemiei de coronavirus. Acestea sunt Franța, Belgia, Scoția, Țara Galilor, Olanda, Luxemburg, Cipru. Ultimele trei au fost singurele care nu și-au desemnat campioanele.

La capitolul fericit, al campionatelor reluate, regăsim 6 țări: Germania, Insulele Feroe, Estonia, Cehia, Ungaria și Armenia. Ele se adaugă deja celebrei competiții din Belarus, care nu s-a întrerupt. În weekend-ul viitor alte două ligi vor da drumul la fotbal: cea din Danemarca și cea din Serbia.

Țări care au început campionatul

Insulele Feroe - 9 mai

Germania - 16 mai

Estonia - 19 mai

Cehia - 23 mai

Ungaria - 23 mai

Armenia - 23 mai

Țări care vor relua fotbalul

Danemarca - 28 mai

Serbia - 30 mai

Austria - 2 iunie

Portugalia - 4 iunie

Slovenia - 5 iunie

Croaţia - 6 iunie

Turcia - 12 iunie

Spania - 12 iunie*

Italia – 12 iunie*

România – 13 iunie*

Norvegia - 16 iunie

Anglia – 19 iunie*

Rusia - 21 iunie

Finlanda - 1 iulie

*Datele trebuie confirmate de federații

Țări care au oprit campionatele

Olanda - 24 aprilie

Luxemburg - 28 aprilie

Franţa - 30 aprilie

Cipru - 15 mai

Belgia - 15 mai

Scoţia - 18 mai

Țara Galilor – 19 mai

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net