Cinci stele cad din Ghencea

Ultima actualizare:

    Arlauskis  (27 de ani. Cotă de piaţă: 2,5  milioane de euro 10% şanse de  a rămâne la Steaua
Arlauskis (27 de ani. Cotă de piaţă: 2,5 milioane de euro 10% şanse de a rămâne la Steaua

Steaua n-a avut niciodată un început de an atât de agitat. Principala problemă a oficialilor din Ghencea e dată de situaţia jucătorilor aflaţi la final de contract şi care vor pleca gratis în vară dacă nu li se oferă o mărire substanţială de salariu.

Vara trecută, Ciprian Tătăruşanu a plecat la Fiorentina liber de contract, fără ca Steaua să primească vreun ban. Şefii campioanei n-au învăţat nimic din pierderea portarului titular şi se confruntă din nou cu această situaţie delicată. Lucrurile sunt însă acum mult mai complicate pentru că nu mai puţin de cinci fotbalişti esenţiali au ajuns în acelaşi timp la final de contract. Este vorba despre portarul Arlauskis şi de jucătorii de câmp Szukala, Latovlevici, Sânmărtean şi Prepeliţă, care începând cu data de 1 ianuarie 2015 intră în ultima jumătate de an de contract şi pot negocia cu alte cluburi angajamente valabile din sezonul viitor. Pentru a-i păstra, Gigi Becali trebuie să sară cu banul şi să pluseze la capitolul salarii, lucru pe care finanţatorul stelist este dispus să-l facă, dar cu anumite limite. Cel mai greu de convins să continue la Steaua vor fi lituanianul Arlauskis şi polonezul Szukala, fotbalişti a căror cotă a explodat toamna trecută. De altfel, cei doi sunt asaltaţi de oferte din campionatele puternice ale Europei, astfel că şansele de a rămâne în Liga I sunt minime. Pentru Steaua, o soluţie de compromis ar fi să accepte un transfer încă din această iarnă, caz în care se va putea negocia şi o sumă de bani.

Arlauskis şi Szukala, ca şi plecaţi

Ţinând cont de evoluţiile din 2014, pierderile lui Arlauskis şi Szukala nu vor fi atât de dureroase pentru suporterii Stelei comparativ cu o posibilă despărţire de Lucian Sânmărtean. Ajuns la 34 de ani, „magicianul” echipei antrenate de Costel Gâlcă solicită o mărire de salariu care să-l mulţumească pe final de carieră. În caz contrar, Sânmărtean poate accepta în orice moment o ofertă din străinătate. Pentru că vârsta nu-l ajută, Lucian e căutat în special de echipe din spaţiul arab, dispuse să-i satisfacă pretenţiile financiare.

Dacă Arlauskis, Szukala şi Sânmărtean sunt greu de ţinut, oficialii stelişti sunt mai optimişti în ceea ce priveşte negocierile cu Latovlevici şi Prepeliţă. Pe de-o parte, fundaşul stânga e în scădere de formă, astfel că semnarea unui nou contract cu Steaua pare a fi varianta ideală. De cealaltă parte, mijlocaşul Andrei Prepeliţă e în cea mai bună formă a carierei, dar are nevoie de continuitate pentru a prinde un contract avantajos peste hotare. În aceste condiţii, rămâne de văzut dacă „Prepe” va bate sau nu palma cu Steaua pentru un nou angajament.

Sânmărtean  (34 de ani). Cotă de piaţă: 0,5  milioane de euro 30% şanse de  a rămâne la Steaua
Sânmărtean (34 de ani). Cotă de piaţă: 0,5 milioane de euro 30% şanse de a rămâne la Steaua

Prepeliţă  (29 de ani). Cotă de piaţă: 2,1  milioane de euro 50% şanse de  a rămâne la Steaua
Prepeliţă (29 de ani). Cotă de piaţă: 2,1 milioane de euro 50% şanse de a rămâne la Steaua

Pagubă de 10 milioane de euro

Conform site-ului specializat transfermarkt.de, cotele de piaţă adunate ale celor cinci (Arlauskis, Szukala, Latovlevici, Sânmărtean şi Prepeliţă) sunt de aproximativ 10 milioane de euro. Aceasta în timp ce întreg lotul aflat la dispoziţia lui Costel Gâlcă valorează puţin peste 43 de milioane de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net