Christoph Daum: «Am refuzat câteva milioane de euro să rămân în România»

Ultima actualizare:

    Christoph Daum a dezvăluit  cititorilor Click! că nu va pleca de la  naţională, indiferent de oferta primităFoto: David Muntean
Christoph Daum a dezvăluit cititorilor Click! că nu va pleca de la naţională, indiferent de oferta primităFoto: David Muntean

Antrenorul german Christoph Daum a fost adus la cârma naţionalei în vara anului trecut, având ca obiectiv calificarea la mondialul din Rusia, din 2018. La jumătatea preliminariilor, ”tricolorii” au mai mult şanse pentru un loc doi în grupă, care ar putea duce la baraj. Cu toate că rezultatele României nu au fost cele mai bune, selecţionerul neamţ nu duce lipsă de oferte.

Oficialii FRF au decis să aducă un nume greu pe banca naţionalei, aşa că l-au ales pe neamţul Christoph Daum. În vârstă de 63 de ani, tehncianul, câştigător a mai multor titluri de campion în fotbalul european, a venit cu gânduri şi ambiţii mari. ”Mi-am dorit mult să lucrez la nivel de echipă naţională şi să ajung la un turneu final. Am lucrat 30 de ani în ţări diferite, am cucerit multe trofee, dar am vrut să am parte şi de o astfel de experienţă”, a mărturisit selecţionerul României, în exclusivitate pentru Click! Cu toate că, până în acest moment, rezultatele ”tricolorilor” în preliminariile mondialului din Rusia nu sunt chiar cele pe care le dorim cu toţii, Daum este la mare căutare.

“Am refuzat o ofertă de la o echipă de club, acum cât am stat în Antalya. Era ceva incredibil, cu un salariu de multe milioane de euro net. Am spus «NU», pentru că mi-am dat cuvântul că rămân să mă ocup de naţionala României. Nu m-au interesat banii, eu vreau să lucrez în continuare la acest proiect pe care l-am început, e un proces de dezvoltare şi sunt convins că în perioada pe care o voi petrece aici voi face totul ca lucrurile să meargă înainte, să nu fie vorba de un regres, să nu ne întoarcem în Evul Mediu din punct de vedere fotbalistic”.

Nu se gândeşte la prelungirea contractului

Contractul lui Christoph Daum cu naţionala va expira în 2018. Cu toate astea, şeful FRF, Răzvan Burleanu, a explicat că este gata în orice moment să-i ofere antrenorului neamţ şansa de a mai continua încă doi ani. Selecţionerul spune însă că nu s-a gândit la prelungirea înţelegerii: ”Dacă îmi spui că ai acum pentru mine un contract pe 4-5 ani, nu l-aş semna. Nu-mi trebuie contract pe termen lung, ci proiect pe termen lung. În mod normal, dacă nu se întâmplă ceva neprevăzut, o să rămân aici tot anul, o să am suficient timp să văd cum merg lucrurile. E important să văd că lumea mă susţine, nu mai vreau să se repete ceea ce mi s-a întâmplat când am venit”.

Renunţă la colaborarea cu fiul său


    Marcel Daum  lucrează la  Eintracht Frankfurt
Marcel Daum lucrează la Eintracht Frankfurt

Daum a fost deranjat de multe comentarii referioare la faptul că fiul său, Marcel, analist video la Eintracht Frankfurt, ajută şi echipa naţională. “Aş vrea ca oamenii să-mi spună în faţă ce cred despre mine şi despre fiul meu, discuţii am auzit multe. El lucrează full-time de la 6 ani în Bundeliga. A fost greu să-l conving pe Niko Kovac să-l lase să ni se alăture în perioada în care avem meciuri, Fredi Bobic la fel… Când e aici lucrează doar cu câţiva oameni, dar va înceta, aude şi el toate comentariile şi nu avem nevoie de aşa ceva. El nu are nevoie de job, face ceva extra… din iunie până în decembrie a avut doar trei zile libere, restul le-a dedicat fotbalului. În mod normal,  aş fi aşteptat ca oamenii să spună «Mulţumesc că ne ajuţi», pentru că nu face pentru bani. Câştigă foarte puţin, cât să-şi acopere cheltuielile. Oricum, garantez că această colaborare va înceta pentru că e de rahat să se înţeleagă faptul că pur şi simplu i-aş da un job fiului meu şi nimic altceva”.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net