Chivule, mai joacă şi tu un meci!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Naţionala pare a primi lovitură după lovitură, îna­­intea partidei decisive cu Bosnia, programată vineri seara, pe stadionul Giuleşti, de la ora 21.00.

După retragerea lui Chivu, anunţată în urmă cu două săptămâni, tricolorii l-au pierdut şi pe Dorin Goian. Fotbalistul lui Palermo s-a accidentat în finala Cupei Italiei, pierdută în faţa lui Inter, scor 1-3 şi nu va putea evolua nici contra Bosniei.

În aceste condiţii, apărarea naţionalei rămâne descoperită pe centru, Răzvan Lucescu putându-se baza dintre jucătorii cu experienţă doar pe Tamaş.

În rest, el are la dispoziţie trei fotbalişti din campionatul intern, Gardoş, Papp şi Oros, care împreună au două selecţii la naţională. Impasul în care se află naţionala, din punct de vedere al lotului, dar şi a situaţiei din clasament, partida cu Bosnia fiind ultima noastră şansă de a rămâne cât de cât în cărţile calificării la euro 2012, i-au făcut pe federali să se gândească la o variantă şoc.

Ei speră să primească un ajutor din partea lui Cristi Chivu, care ar putea să-şi oficializeze retragerea abia după partida cu Bosnia şi în felul acesta să dea o mână de ajutor echipei naţionale, pentru care a jucat de 75 de ori.

Există şi un precedent important în istoria primei repezentative, când căpitanul echipei s-a întors pentru a-şi ajuta echipa. S-a întâmplat în 1999, iar protagonistul revenirii a fost Gheorghe Hagi.

„Regele" se retrăsese după CM din 1998 însă a fost convins de regretatul Adrian Păunescu să revină la lot. România se afla atunci într-o situaţie destul de delicată, având periclitate şansele de calificare la Euro 2000.

Cu Hagi în teren doar o repriză, tricolorii au bătut la pas Ungaria, 2-0 la Bucureşti, şi apoi au mers ceas până la finalul preliminariilor, naţionala antrenată atunci de Victor Piţurcă obţinând biletele pentru turneul final din Belgia şi Olanda fără a cunoaşte înfrângerea.

Fotbalistul lui Inter se află în continuare în relaţii excelente cu Răzvan Lucescu, chiar dacă decizia retragerii l-a lăsat pe selecţioner descoperit.

Cum Lucescu jr. îşi joacă postul contra Bosniei, un eventual eşec urmând a conduce la echipa sa, Chivu poate face un gest pentru a-l ajuta pe Răzvan Lucescu într-un moment dificil al carierei lui de antrenor.

Zicu, în locul lui Bogdan Stancu. Golgheterul campionatului, Ianis Zicu, a fost chemat ieri la naţională în locul lui Bogdan Stancu, accidentat.

„Eram în Bucureşti, oricum nu-mi făcusem planuri de vacanţă. Sper să batem Bosnia, jucăm pe Giuleşti, stadion pe care eu mă simt excelent", a declarat atacantul Timişoarei.

„Ar fi bine să revină Chivu, echipa cu el în teren e cu trei clase mai valoroasă, dar mi-e teamă că va trebui să învăţăm să ne descurcăm fără el. Cristi a luat decizia de a se retrage din motive personale, ştiu că situaţia este delicată şi nu cred că îşi permite cineva să încerce să-l facă să se răzgândească". Gică Popescu

„O eventuală revenire a lui Cristi Chivu ar fi mană cerească nu doar în contextul actual al naţionalei, ci şi pe termen mediu. Nu cred însă că-l va putea convinge cineva să revină la lot. Este o mare pierdere pentru echipă şi pentru vestiar pentru că el era un adevărat lider printre jucătorii de la naţională".Miodrag Belodedici

Un bilet costă între 15 şi 20 de lei

De azi se vor pune în vânzare biletele pentru partida dintre România şi Bosnia din preliminariile Campionatului European din 2012, programată vineri, de la ora 21.00. Tichetele se găsesc la stadionul din Giuleşti, casele fiind deschise între orele 9.00 şi 18.00. Preţul unui bilet este de 15 lei la peluză şi 20 de lei la tribune.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net