Chivu, super-gol într-un picior

Ultima actualizare:
Bomba lui Chivu  a făcut inutil plonjonul  portarului de la Torino (Foto: Reuters)
Bomba lui Chivu a făcut inutil plonjonul portarului de la Torino (Foto: Reuters)

Cristi Chivu a deschis scorul în meciul Inter - Torino (2-2) cu o execuţie superbă cu piciorul stâng. Din păcate, românul a suferit o lovitură la celălalt picior, fiind nevoit să părăsească terenul la scurt timp.

Într-un fel, Chivu a presimţit momentul său de glorie de duminică seară. Cu 48 de ore înainte, într-un interviu acordat site-ului lui Inter, românul a fost întrebat de ce nu mai reuşeşte să dea goluri din lovituri libere, aşa cum o făcea pe vremuri, în special când juca la AS Roma.

„Nu mai sunt eu cel care bat. Mereu mă aflu prin preajmă, dar până la urmă nu fac decât să vorbesc cu arbitrul pentru ca zidul să stea acolo unde trebuie", a spus Chivu cu zâmbetul pe buze.

Dar, contra lui Torino, surpriză: după doar cinci minute de joc, fostul căpitan al naţionalei României a fost desemnat să bată o „directă" de la aproximativ 22 de metri. Elan scurt şi şut plasat cu piciorul stâng, fără şanse pentru portarul oaspeţilor.

Descătuşat, Chivu s-a îndreptat glonţ spre banca tehnică cu scopul de a-l îmbrăţişa pe doctorul Combi, cel care i-a pansat „rănile" de fiecare dată când dădea peste probleme medicale. Fundaşul milanezilor nu ştia însă că avea să se întoarcă extrem de repede pe mâna doctorului. Astfel, în minutul 28, Chivu a fost lovit de un adversar la piciorul drept, exact în zona degetelor, acolo unde suferise două operaţii la finalul anului trecut.

„A jucat doar 28 de minute, deşi în ultimele şase s-a aflat pe teren doar de formă. Lovitura primită a fost prea dureroasă. A rămas cu meritul de a înscrie cu o execuţie perfectă, cum n-a mai reuşit de ani buni", au remarcat cei de la fcinternew.it, care i-au dat lui Chivu cea mai mare notă (6,5) dintre toţi jucătorii lui Inter. "Am primit o lovitură într-un loc în care aveam deja probleme.

Am încercat să joc în continuare, dar era imposibil. Totuşi cred că voi avea nevoie doar de vreo două zile pentru recuperare, nu este o accidentare gravă", a spus Chivu pentru Inter Channel. Apoi, a continuat:

"Am acceptat situaţia şi voi merge înainte cât voi putea. Voi juca atât cât voi putea, asta şi pentru că am refuzat să fiu operat din nou...Din nefericire rezultatul partidei este unul slab pentru noi, iar eu am văzut puţin din meci pentru că trebuia să primesc îngrijiri şi stăteam întins, cu o pungă cu gheaţă. Oricum, colegii mei din apărare sunt excelenţi. Juan şi Andrea sunt tineri, mai au multe de învăţat, ca şi mine de fapt". Fundaşul român a explicat şi faza golului: "Nu am exersat nici o lovitură liberă săptămâna asta, dar a mers bine!".


    Bomba lui Chivu  a făcut inutil plonjonul  portarului de la Torino (Foto: Reuters)
Bomba lui Chivu a făcut inutil plonjonul portarului de la Torino (Foto: Reuters)

Surse din anturajul clubului Inter au remarcat faptul că accidentarea lui Chivu era oarecum anunţată de problemele întâmpinate de fundaşul român la antrenamente de-a lungul săptămânii trecute. De altfel, s-a vorbit deja despre faptul că fotbalistul de 32 de ani ar avea nevoie de o a treia operaţie la degetul piciorului drept. Concluziile staff-ului medical sunt aşteptate cu sufletul la gură şi de antrenorul lui Inter, Andrea Stramaccioni.

„Dacă investigaţiile vor confirma o accidentare gravă a lui Chivu, vom avea nevoie imediat de cel puţin un transfer. Dar, sper să fie o simplă lovitură", a declarat tehnicianul nerazzurrilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net