Chivu a rupt-o de tot cu Inter

Ultima actualizare:

Disputat la 7 decembrie, meciul Inter - ŢSKA Moscova (1-2) din Liga Campionilor se pare că a fost ultimul al Chivu la Milano.

A doua zi, a fost anunţată o problemă medicală a românului, o întindere musculară care ascunde însă ruptura totală dintre Cristi Chivu şi clubul pentru care s-a „sacrificat", aşa cum zice chiar el, timp de cinci sezoane, începând din 2007.

Fostul căpitan al naţionalei României se aştepta la o ofertă de prelungire a contractului scadent în vara lui 2012 fără să-şi micşoreze prea mult salariul de 3,5 milioane de euro, dar italienii n-au mai fost dispuşi să investească într-un jucător aflat pe final de carieră (31 de ani).

„Românul a rupt-o definitiv cu Inter", a scris ieri calciomercato.com, constatând eşecul definitiv al negocierilor.

Trecut pe linie moartă, Cristi Chivu n-a mai găsit motivaţia de a se antrena la capacitate maximă cu Inter, mandatându-şi impresarii, pe fraţii Becali, să-i caute rapid o altă echipă.

Astfel, cum în ianuarie 2012 intră în ultimele şase luni de contract, Chivu are dreptul de luna viitoare să semneze cu oricare alt club, fără ca milanezii să primească vreun ban.

Avantajul românului e însă faptul că îşi poate negocia la viitoarea formaţie o primă de instalare consistentă, de aproximativ două milioane de euro, care să atenueze financiar iminenta diminuare a salariului.

De altfel, echipe precum Genoa şi Napoli şi-au manifestat interesul pentru Chivu cu condiţia ca fotbalistul să accepte un contract de maximum 1,5 milioane de euro pe an.

Cum s-a sacrificat Chivu pentru Inter?

 În ianuarie 2010, şi-a pus viaţa în pericol la un meci cu Chievo, când a suferit o gravă accidentare la cap, în urma căreia poartă şi acum o cască de protecţie.

 A acceptat necondiţionat să joace fundaş stânga, declarând de fiecare dată că o face „în interesul echipei", postul său favorit fiind de fundaş central.

A renunţat la naţionala României în luna mai a acestui an pentru a se putea concentra doar pe evoluţiile de la echipa de club.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net