Chivu, criticat din nou de Piţurcă

Ultima actualizare:

    Selecţionerul Victor Piţurcă îl acuză că a dat bir cu fugiţii într-un moment greu al "tricolorilor"
Selecţionerul Victor Piţurcă îl acuză că a dat bir cu fugiţii într-un moment greu al "tricolorilor"

Eliminat din Liga Campionilor, Cristi Chivu primeşte acum altă lovitură. Selecţionerul Victor Piţurcă îl acuză că a dat bir cu fugiţii într-un moment greu al "tricolorilor" şi nici măcar nu s-a sinchisit să discute cu el. Cu atât mai mult cu cât cel poreclit "Satana" l-a adus la prima reprezentativă.

Chivu nu traversează deloc cea mai bună perioadă a carierei. La Inter lucrurile nu sunt deloc "roz", echipa a fost eliminată în această săptămână din Liga Campionilor, iar în campionat sunt departe de prima poziţie.

Chivu are pe cap şi situaţia sa contractuală, fiind în negocieri cu italieni pentru prelungirea înţelegerii care îi expriră la vară. Acum, fundaşul mai primeşte o lovitură.

Selecţionerul Victor Piţurcă a dezvăluit cât de supărat e pe Cristi pentru că a decis să nu mai vină la lot şi nici măcar nu a vrut să discute cu el.

"Nu trebuia să renunţe. Trebuia să discute cu mine, eu l-am adus la echipa naţională, am avut acel succes împreună la Euro 2008. Lui îi lipseşte echipa naţională. Mai avea şi el momente, că nu-i place aia, nu-i place aia. În momentul ăsta ar fi o soluţie la mijloc", a spus Piţurcă la Dolcesport.

Cel poreclit "Satana" a mers mai departe şi a mărturisit că a fost deranjat de faptul că fostul căpitan al "tricolorilor" nu a trecut să-i salute pe băieţii de la lot, deşi era în ţară: "Eram cu echipa naţională în cantonament şi am auzit că a fost prin Bucureşti şi nu a trecut să ne dea bună ziua. A fost căpitanul echipei atâta timp şi m-a surprins că n-a venit".

Selecţionerul nu este singurul om care s-a sesizat în legătură cu modul în care s-a putat Chivu vizavi de echipa naţională. Ioan Sdrobiş, antrenorul care l-a descoperit şi crescut pe fundaşul lui Inter s-a "luat" de el anul trecut.

"Chivu nu e bărbat. România avea nevoie de Chivu, dar din păcate acesta a dat dovadă că nu e bărbat. Un gest mai aiurea decât acesta nici că putea să facă. Nu era momentul să se retragă. A fugit de pe front când era războiul mai greu. El nu a făcut nimic pentru naţională, în schimb naţionala i-a dat totul", a spus Sdrobiş.

Sdrobiş l-a "taxat" pe fotbalist şi într-un interviu din Click! "Cu majoritatea jucătorilor pe care i-am crescut păstrez legătura, mai puţin cu Chivu... cu ani în urmă drumurile noastre s-au separat. Unii dintre ei au uitat de unde au plecat. Ştii cum e, profesorul ţi-a pus stiloul în mână, dacă vrei îl suni, bine, dacă nu, iarăşi bine", a spus antrenorul.

«Mutu n-are ce să le dea celor de la Chelsea!»

Selecţionerul a vorbit şi despre situaţia fotbalistică a lui Adi Mutu, acum într-o postură destul de proastă având în vedere că echipa sa, Cesena, este la un pas să retrogradeze în Serie B.

simeon stalpnicul png

"Italienii l-au aşteptat pe Mutu ca pe Mesia, i-au dat şi un salariu formidabil, iar acum sunt ca şi retrogradaţi, iar el a dat foarte puţin. E adevărat că a fost şi accidentat", a spus Victor Piţurcă.

Antrenorul naţionalei susţine că mizează în continuare la prima reprezentativă pe serviciile atacantului: "Echipa naţională are încă nevoie de Mutu, dar de unul motivat, concentrat, la cel mai înalt nivel din punct de vedere fizic. La meciul cu Uruguay l-am simţit că a vrut mult, dar nu a putut fizic".

Piţurcă este sigur că "Briliantul" nu va avea probleme cu cei de la Chelsea, care-i cer nu mai puţin de 17 milioane de euro despăgubiri după scandalul "Cocaina": "Ce să le dea celor de la Chelsea? Are apartamentul de două camere în Bucureşti, de 30.000 de euro, Chelsea să-l ia pe ăla!"

Piţurcă despre...

Jucătorii din fotbalul "mare": Jucători ca Messi sunt modeşti şi liniştiţi. Şi Ibrahimovici mai are nebunii, de Bruce Lee, dar în general e un băiat liniştit. Messi e cel mai mare din toate timpurile Marica: În Germania, când intri pe teren, trebuie să dai gol. Dacă nu, stai pe bancă şi joacă Huntelaar cu Raul. Zicu: E mai talentat ca Mutu şi Chivu la un loc, dar nu e pregătit să joace la nivel înalt.Ilie Stan: Dacă a vrut să fie antrenor la Steaua, ştia la ce să se aştepte! I-am zis că apare prea mult în presă. «Tu eşti antrenor, vezi-ţi de treaba ta, că nu îţi atragi tu presa de partea ta!».Rusescu: E un marcator, are execuţii, sunt cu ochii pe el. Trebuie să mai crească fizic, să mai lucreze demarcări, eu nu ştiu ce joacă el de fapt, dar marchează goluri Florin Costea: E un jucător cu calităţi, dar nu şi-a revenit, nu simt eu. El încearcă tot timpul individual, deja l-au învăţat toţi din România

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net